CULTURE
20/12/2016 07:47 EET | Updated 20/12/2016 07:48 EET

Ο ελληνικός κινηματογράφος βγάζει το βαρύ πυροβολικό: Οι 3 νέες ταινίες που θα συζητηθούν

huffpost greece

Η λίστα με τις ταινίες και τις σειρές που περιμένουμε όσο τίποτα μέσα στο 2017 έχει αρχίσει να παίρνει μορφή, με τα πρώτα δείγματα να έχουν ενθουσιάσει ήδη το κοινό. Από το trailer του «Sherlock» μέχρι το πρώτο teaser για το «Blade Runner 2049», το 2017 αναμένεται πολύ, πολύ ενδιαφέρον.

Κι εδώ στην Ελλάδα, όμως, δεν πάμε πίσω. Τρεις μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές έρχονται για να προσελκύσουν ξανά το κοινό στις αίθουσες, αυτή τη φορά όμως όχι για να δουν σούπερ ήρωες και μεγαλειώδεις εκρήξεις, αλλά για να παρακολουθήσουν δύο ιστορίες που θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν εμπνευστεί από την πραγματική ζωή και μία που φέρνει, επιτέλους, το αστυνομικό θρίλερ στον ελληνικό κινηματογράφο.

Οι «Τέλειοι Ξένοι» του Θοδωρή Αθερίδη που έχουν ξεκινήσει να προβάλλονται από τις 15 Δεκεμβρίου, η «Ρόζα της Σμύρνης» του Γιώργου Κορδέλλα που θα κάνει πρεμιέρα στις 22 Δεκεμβρίου και το «Έτερος Εγώ» του Σωτήρη Τσαφούλια που θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις 19 Ιανουαρίου, αναμένεται να φέρουν ξανά το ευρύ κοινό στις σκοτεινές αίθουσες και να ενισχύσουν σημαντικά την εγχώρια ελληνική παραγωγή -που όλοι ξέρουμε πόσο το έχει ανάγκη.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω τη σύνοψη και το trailer της κάθε ταινίας, και καλές προβολές.

«Τέλειοι Ξένοι»

(παίζεται ήδη από την Odeon)

Πόσο καλά γνωρίζεις τους φίλους σου; Μην βιαστείς να απαντήσεις! Δες πρώτα το πιο ανατρεπτικό κινηματογραφικό δείπνο φίλων, στη νέα, πολυαναμενόμενη ταινία «Τέλειοι Ξένοι».

Μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές και καλλιτεχνικές επιτυχίες της Ιταλίας διασκευάζεται από τον Θοδωρή Αθερίδη και έρχεται στους ελληνικούς κινηματογράφους με ένα διαλεχτό και λαμπερό καστ ηθοποιών. Το «Τέλειοι Ξένοι» βάζει φωτιές σε ερωτικές και φιλικές σχέσεις, κάνοντας μια πολύ απλή, εύστοχη αλλά και φοβερά επίκαιρη ερώτηση: θα άφηνες τον σύντροφό σου και τους πιο κοντινούς σου ανθρώπους να ακούσουν τις κλήσεις που δέχεσαι στο κινητό σου; Να διαβάσουν τα μηνύματα που λαμβάνεις και στέλνεις; Να δουν τις αποθηκευμένες φωτογραφίες; Και τι θα μάθαιναν για σένα, αν το έκαναν; Οι πρωταγωνιστές της ταινίας ξεκινούν ένα τέτοιο παιχνίδι, μόνο που δεν είναι καθόλου έτοιμοι για αυτό που έρχεται… Θα μπορέσουν να ζήσουν με τα συγκλονιστικά, πιπεράτα μυστικά που αποκαλύπτονται;

«Η Ρόζα της Σμύρνης»

(22 Δεκεμβρίου από τη Feelgood)

Σμύρνη 1922: Η Ρόζα (Λήδα Πρωτοψάλτη), γόνος πλούσιας οικογένειας, παντρεύεται. Αθήνα 1987: H Ρόζα ζει με την εγγονή της Μαριάννα (Ευγενία Δημητροπούλου) και κουβαλάει ένα επτασφράγιστο μυστικό που δε θέλει να μοιραστεί με κανέναν. Όμως το συλλεκτικό πάθος του Δημήτρη (Τάσος Νούσιας), ενός αρχιτέκτονα, τον οδηγεί στα παράλια της Μικράς Ασίας και πιο συγκεκριμένα στα χνάρια της αινιγματικής Ρόζας. Μια παλιά φωτογραφία και ένα νυφικό είναι αρκετά για να ανασυρθεί μια παλιά ερωτική ιστορία και να γεννηθεί μια καινούργια.

«Έτερος Εγώ»

(19 Ιανουαρίου από τη Feelgood)

Αθήνα 2015. Πέντε δολοφονίες. Κοινό χαρακτηριστικό, αρχαία ρητά του Πυθαγόρα  στους τόπους των εγκλημάτων. Ο Δημήτρης Λαΐνης, καθηγητής εγκληματολογίας, αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τους πέντε φόνους, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους. Αναπάντεχοι σύμμαχοι του Λαΐνη στο να ξεμπλέξει το πολύπλοκο και επικίνδυνο αυτό κουβάρι, η θεωρία του Πυθαγόρα κι ένας καθηγητής μαθηματικών. Θα καταφέρει να λύσει το μυστήριο και να αποκαλύψει την αλήθεια;

Sponsored Post