ΔΙΕΘΝΕΣ
30/12/2016 02:18 EET | Updated 30/12/2016 02:19 EET

Συνάντηση Τραμπ με τους υπεύθυνους των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών

Jonathan Ernst / Reuters
U.S. President-elect Donald Trump walks out to deliver brief remarks to reporters at the Mar-a-lago Club in Palm Beach, Florida, U.S. December 28, 2016. REUTERS/Jonathan Ernst

Συνάντηση με τους υπεύθυνους των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών θα έχει την επόμενη εβδομάδα ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Για το συμφέρον της χώρας μας και του λαού μας, θα συναντηθώ με τους υπεύθυνους των υπηρεσιών πληροφοριών την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να έχω ενημέρωση σχετικά με τα γεγονότα», ανακοίνωσε ο Τραμπ, αναφερόμενος στη διπλωματική ένταση μεταξύ ΗΠΑ - Ρωσίας, με αφορμή την απέλαση των Ρώσων διπλωματών από τις ΗΠΑ.

Πάντως, ανώτερος Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ, μόλις αναλάβει την εξουσία, ενδέχεται να ακυρώσει το εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και να επιτρέψει να επιστρέψουν οι άνθρωποι που η Ουάσινγκτον θεωρεί πράκτορες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών και απελαύνει

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστέψει κανείς πως η Ρωσία θα πάψει να προσπαθεί να επηρεάσει τις εξελίξεις στις ΗΠΑ, αλλά και εκλογικές αναμετρήσεις σε άλλες χώρες, δήλωσαν στελέχη της κυβέρνησης Ομπάμα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής διάσκεψης με δημοσιογράφους μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης να επιβληθούν νέες κυρώσεις.

«Πιστεύουμε ότι αυτά τα βήματα είναι σημαντικά διότι η Ρωσία δεν θα σταματήσει», επισήμανε ένας από τους αξιωματούχους αυτούς. «Έχουμε κάθε ένδειξη ότι θα επέμβουν σε δημοκρατικές εκλογές σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων εκ των συμμάχων μας στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο ίδιος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)