ΔΙΕΘΝΕΣ
02/01/2017 17:22 EET | Updated 02/01/2017 17:25 EET

Φωτογραφία του υπόπτου της πολύνεκρης επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη έδωσαν οι αρχές της Τουρκίας

Τουρκικά κρατικά ΜΜΕ δημοσίευσαν φωτογραφίες ενός υπόπτου για τη διάπραξη της πολύνεκρης τρομοκρατικής ενέργειας σε ένα νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, το "Reina", οι οποίες ελήφθησαν από κάμερα ασφαλείας.

Σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Ανατολή, το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, που εξετάστηκε από την αστυνομία, συμπεριλαμβάνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του δράστη.

Η διεύθυνση που είναι αρμόδια για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος της εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης συνεχίζει την έρευνά της, διευκρίνισε το Ανατολή.

Τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν νωρίτερα σήμερα ότι η αστυνομία υποπτεύεται πως ο δράστης είναι υπήκοος του Ουζμπεκιστάν ή του Κιργιστάν και ανήκε ή είχε σχέσεις με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Το γνωστό νάιτκλαμπ, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ήταν κατάμεστο την Πρωτοχρονιά όταν ένας άνδρας άνοιξε πυρ με τουφέκι εφόδου Καλάσνικοφ. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως ο δράστης μίλησε αραβικά.

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 69 άλλοι τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτή, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας. Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί τα 38 από τα 39 θύματα.

Διαβάστε επίσης: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη την Πρωτοχρονιά

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)