ΔΙΕΘΝΕΣ
05/01/2017 10:33 EET | Updated 05/01/2017 12:35 EET

Αιματηρή έκρηξη στη Σμύρνη

Upd - Έκρηξη σημειώθηκε έξω από δικαστήριο στη Σμύρνη στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία τουλάχιστον 5 είναι οι τραυματίες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Anadolu, νεκροί είναι ένας αστυνομικός και ένας υπάλληλος του δικαστηρίου. Νεκροί είναι επίσης δύο ύποπτοι ως δράστες για την επίθεση, ενώ αναζητείται ένας τρίτος.

Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης

Η έκρηξη σημειώθηκε σε παγιδευμένο όχημα το μεσημέρι στην είσοδο των δικαστών και των εισαγγελέων. Η περιοχή, που μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο, έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ο κυβερνήτης της Σμύρνης Ερόλ Αϊγιλντίζ, σε δηλώσεις του για το συμβάν, είπε ότι αστυνομικοί σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο μπροστά στο δικαστήριο και υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους επιβαίνοντες πριν το όχημα ανατιναχθεί. «Υπήρξε σύγκρουση όταν δύο αστυνομικοί μας προσπάθησαν να σταματήσουν ένα αυτοκίνητο σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας μπροστά στο δικαστήριο Μπαϊρακλί. Σε αυτή τη σύγκρουση τρομοκράτες ανατίναξαν το αυτοκίνητο-βόμβα και προσπάθησαν να διαφύγουν», ανέφερε ο Αϊγιλντίζ σε συνέντευξη Τύπου η οποία αναμεταδόθηκε απευθείας.

Ο Αϊγιλντίζ επιβεβαίωσε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και ότι οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο από τους δράστες.

Οπλισμένοι με Καλάσνικοφ και χειροβομβίδες οι δράστες

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Σμύρνης οι δράστες ήταν οπλισμένοι με ημιαυτόματα τουφέκια εφόδου Καλάσνικοφ και χειροβομβίδες. Είπε επίσης ότι ένα δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο πιστεύεται πως ανήκε στους δράστες της επίθεσης, ανατινάχθηκε από πυροτεχνουργούς της αστυνομίας που προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη. Για τον Αϊγιλντίζ, τα μέχρι στιγμής ευρήματα υποδεικνύουν πως για την επίθεση ευθύνεται το PKK.

Εικόνες από το σημείο

Πρόκειται για τη δεύτερη τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία από την αλλαγή του χρόνου, μετά την επίθεση στο νυχτερινό κλαμπ Ρέινα, λίγες ώρες μετά την είσοδο του 2017, στην Κωνσταντινούπολη, όπου 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

*Η είδηση ανανεώνεται συνεχώς