Η Lena Dunham ευχαρίστησε γνωστό περιοδικό που δεν έκανε photoshop στην κυτταρίτιδά της

Η Lena Dunham ευχαρίστησε γνωστό περιοδικό που δεν έκανε photoshop στην κυτταρίτιδά της
Actress Lena Dunham arrives at the 71st annual Golden Globe Awards in Beverly Hills, California January 12, 2014. REUTERS/Danny Moloshok (UNITED STATES - Tags: Entertainment)(GOLDENGLOBES-ARRIVALS)
Danny Moloshok / Reuters
Actress Lena Dunham arrives at the 71st annual Golden Globe Awards in Beverly Hills, California January 12, 2014. REUTERS/Danny Moloshok (UNITED STATES - Tags: Entertainment)(GOLDENGLOBES-ARRIVALS)

Η κυτταρίτιδα είναι ταμπού. Ακόμα και η λέξη προκαλεί τρόμο σε εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο, πολύ απλά επειδή έχουν μάθει ότι δεν είναι κάτι φυσιολογικό, δεν πρέπει να υπάρχει στις γυναίκες και είναι αντιαισθητική. Η πραγματικότητα φυσικά διαφέρει και αυτός είναι και ο λόγος που όλο και περισσότερες διάσημες γυναίκες δεν φοβούνται να φωτογραφηθούν δείχνοντας περήφανα την κυτταρίτιδά τους και να προβάλλουν κάτι που άλλοι θεωρούν ατέλεια. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της Lena Dunham, πρωταγωνίστρια και δημιουργός της σειράς Girls, η οποία ευχαρίστησε το περιοδικό Glamour που δεν έκανε photoshop στα πόδια της.

Λίγο πριν την πρεμιέρα της τελευταίας σεζόν της επιτυχημένης σειράς Girls, οι 4 πρωταγωνίστριες φωτογραφήθηκαν για το περιοδικό Glamour και φιγουράρουν στο εξώφυλλο του περιοδικού, φορώντας Marc Jacobs και έχοντας το ύφος 4 δυναμικών γυναικών που ετοιμάζονται να κατακτήσουν τον κόσμο.

Okay, here goes: throughout my teens I was told, in no uncertain terms, that I was fucking funny looking. Potbelly, rabbit teeth, knock knees- I could never seem to get it right and it haunted my every move. I posed as the sassy confident one, secretly horrified and hurt by careless comments and hostility. Let's get something straight: I didn't hate what I looked like- I hated the culture that was telling me to hate it. When my career started, some people celebrated my look but always through the lens of "isn't she brave? Isn't it such a bold move to show THAT body on TV?" Then there were the legions of trolls who made high school teasing look like a damned joke with the violent threats they heaped on, the sickening insults that made me ache for teen girls like me who might be reading my comments. Well, today this body is on the cover of a magazine that millions of women will read, without photoshop, my thigh on full imperfect display. Whether you agree with my politics, like my show or connect to what I do, it doesn't matter- my body isn't fair game. No one's is, no matter their size, color, gender identity, and there's a place for us all in popular culture to be recognized as beautiful. Haters are gonna have to get more intellectual and creative with their disses in 2017 because none of us are going to be scared into muumuus by faceless basement dwellers, or cruel blogs, or even our partners and friends. Thank you to the women in Hollywood (and on Instagram!) leading the way, inspiring and normalizing the female form in EVERY form, and thank you to @glamourmag for letting my cellulite do the damn thing on news stands everywhere today ❤️ Love you all.

A photo posted by Lena Dunham (@lenadunham) on

Με αφορμή αυτό το εξώφυλλο, η Lena Dunham, η οποία έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για το γεγονός ότι προβάλλει το σώμα, που απέχει από τα πρότυπα που έχουμε συνηθίσει, έγραψε.

«Οκ, ξεκινάω: κατά την διάρκεια της εφηβείας μου, μου έλεγαν, με βεβαιότητα, ότι έμοιαζα κάπως αστεία. Μεγάλη κοιλιά, δόντια λαγού, στραβά πόδια. Ποτέ δεν έκανα τίποτα καλά και στοίχειωνε την κάθε μου κίνηση. Πόζαρα σαν να ήμουν θρασύς και γεμάτη αυτοπεποίθηση, ενδόμυχα τρομοκρατημένη και πληγωμένη από αναίσθητα σχόλια και εχθρότητα. Ας ξεκαθαρίσω κάτι. Δεν σιχαινόμουν το πως έμοιαζα. Σιχαινόμουν την κουλτούρα που μου έλεγε ότι πρέπει να με σιχαίνομαι. Όταν ξεκίνησε η καριέρα μου, κάποιοι ενθουσιάστηκαν με την εμφάνισή μου, αλλά πάντα με το φίλτρο “δεν είναι γενναία; Δεν είναι πολύ τολμηρή κίνηση να δείχνει ΑΥΤΟ το σώμα στην τηλεόραση;” Μετά υπήρχαν λεγεώνες τρολ που έκαναν τα πειράγματα που άκουγα στο σχολείο να ακούγονται αστεία μπροστά στις απειλές που εξαπέλυσαν, τις άρρωστες προσβολές που με έκαναν να νιώθω χάλια για τα κορίτσια στην εφηβεία που είναι σαν εμένα και μπορεί να διαβάζουν αυτά τα σχόλια. Λοιπόν, σήμερα αυτό το σώμα είναι στο εξώφυλλο ενός περιοδικού που θα διαβάσουν εκατομμύρια γυναίκες, χωρίς photoshop, με τους γλουτούς μου να μην είναι τέλειοι και να προβάλλονται. Είτε συμφωνείτε με τις πολιτικές μου απόψεις, σας αρέσει η σειρά μου ή ταυτίζεστε με αυτά που κάνω, δεν έχει σημασία. Το σώμα μου δεν ακολουθεί τους κανόνες. Κανενός το σώμα, ανεξάρτητα με το μέγεθος, το χρώμα, την ταυτότητα φύλου, δεν είναι και υπάρχει χώρος για να θεωρηθούμε όμορφοι στην ποπ κουλτούρα. Οι haters θα πρέπει να είναι πιο δημιουργικοί και έξυπνοι στις βρισιές τους το 2017 γιατί κανείς από εμάς δεν πρόκειται να τρομοκρατηθεί από ανώνυμους κατοίκους υπογείων ή σκληρά μπλογκ ή ακόμα και από συντρόφους και φίλοθυς και να φορέσει φαρδιά ρούχα. Ευχαριστώ τις γυναίκες στο Χόλιγουντ (και στο Instagram) που άνοιξαν τον δρόμο, ενέπνευσαν και φυσιολογικοποίησαν τηνν γυναικεία φιγούρα σε κάθε της μορφή και ευχαριστώ το περιοδικό Glamour που άφησε να κάνει το ίδιο σε όλα τα περίπτερα σήμερα. Σας αγαπώ όλους.»

When they let you rock that Fenty gear with only a bra... Surreal sleepover 👯👯@glamourmag

A photo posted by Lena Dunham (@lenadunham) on

Αν και πολλοί είναι εκείνοι που μπορεί να πουν ότι η κυτταρίτιδα της Lena Dunham είναι το μόνο στο οποίο δεν έχει γίνει photoshop στο συγκεκριμένο εξώφυλλο, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι είναι ένα πρώτο καλό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Αν έχει γίνει πιο λεία η επιδερμίδα στο πρόσωπο της Jemina Kirke ή δεν πετάει τρίχα από τα μαλλιά Allison Williams δεν πρέπει να είναι στο επίκεντρο στην συγκεκριμένη περίπτωση. Σε έναν κόσμο όπου η κυτταρίτιδα, οι ραγάδες, η τριχοφυΐα (και πολλά ακόμα) είναι ακόμα στην λίστα με τα πράγματα για τα οποία ντρέπονται οι γυναίκες ότι πρέπει να ντρέπονται, χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες στα εξώφυλλα περιοδικών να είναι σαν τις γυναίκες που βλέπουμε στον καθρέφτη του σπιτιού μας.