ΔΙΕΘΝΕΣ
09/01/2017 12:51 EET | Updated 09/01/2017 12:51 EET

Προειδοποιητικά πυρά από αμερικανικό πολεμικό κατά ιρανικών σκαφών στα Στενά του Χορμούζ

Stocktrek Images via Getty Images
Atlantic Ocean, November 11, 2013 - The guided-missile destroyer USS Mahan (DDG 72) fires a 5-inch gun during a training exercise.

Αντιτορπιλικό του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού έριξε προειδοποιητικές βολές εναντίον τεσσάρων ιρανικών σκαφών ταχείας επίθεσης τα οποία το είχαν πλησιάσει κινούμενα με μεγάλη ταχύτητα κοντά στα Στενά του Χορμούζ, δήλωσαν στο Reuters δύο αξιωματούχοι προσκείμενοι στο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

To επεισόδιο, που έλαβε χώρα την Κυριακή, σημειώνεται ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να αναλάβει καθήκοντα προέδρου στις 20 Ιανουαρίου. Ο Τραμπ έχει δεσμευτεί πως ιρανικά σκάφη που παρενοχλούν πλοία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στον Περσικό Κόλπο θα «τινάζονται στον αέρα».

Οι αξιωματούχοι, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας, είπαν πως το USS Mahan ήρθε σε επικοινωνία με τα σκάφη των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης, αλλά αυτά δεν απάντησαν σε αιτήματα να επιβραδύνουν και συνέχισαν να υποβάλλουν ερωτήματα στο αμερικανικό αντιτορπιλικό.

Το αμερικανικό σκάφος έριξε προειδοποιητικές φωτοβολίδες και ένα ελικόπτερο του αμερικανικού ναυτικού επίσης έριξε καπνογόνο πριν πέσουν προειδοποιητικές βολές. Τα ιρανικά σκάφη έφτασαν σε απόσταση 800 μέτρων από το Magan, το οποίο συνόδευε άλλα δύο αμερικανικά πολεμικά.

Sponsored Post