ΔΙΕΘΝΕΣ
22/01/2017 11:52 EET | Updated 22/01/2017 11:52 EET

Τραμπ για τους χιλιάδες που διαδήλωσαν εναντίον του: Γιατί δεν πήγαν να ψηφίσουν;

Carlos Barria / Reuters
U.S. President Donald Trump waves as he leaves the Central Intelligence Agency (CIA) headquarters after delivering remarks during a visit in Langley, Virginia U.S., January 21, 2017. REUTERS/Carlos Barria TPX IMAGES OF THE DAY

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διερωτήθηκε γιατί οι χιλιάδες άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στην Ουάσινγκτον για να διαδηλώσουν εναντίον του δεν πήγαν να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

«Έβλεπα τις διαδηλώσεις χθες αλλά έχω την εντύπωση ότι μόλις είχαμε εκλογές. Γιατί δεν πήγαν αυτοί οι άνθρωποι να ψηφίσουν;» έγραψε στο Twitter ο νέος πρόεδρος.

«Οι διασημότητες έβλαψαν πολύ τον σκοπό τους», πρόσθεσε.

Δύο ώρες αργότερα συμπλήρωσε:

Οι ειρηνικές διαδηλώσεις αποτελούν ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της δημοκρατίας μας. Ακόμα κι αν δεν συμφωνώ πάντα, αναγνωρίζω το δικαίωμα τωνπολιτών να εκφράζουν τις απόψεις τους».

Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι, κυρίως γυναίκες, συμμετείχαν στις "Πορείες των Γυναικών" που οργανώθηκαν σε όλη τη χώρα προκειμένου να υπερασπιστούν τα πολιτικά δικαιώματά τους. Πολλές διαδηλώσεις έγιναν επίσης σε μεγάλες πόλεις σε όλον τον κόσμο.

Στην Ουάσινγκτον, πολλές προσωπικότητες πήραν τον λόγο και τάχθηκαν υπέρ των διαδηλωτών: ο σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ, οι ηθοποιοί Αμέρικα Φεράρα και Σκάρλετ Γιόχανσον, η τραγουδίστρια Αλίσια Κις, ακόμη και η Μαντόνα που εμφανίστηκε απρόσμενα στη σκηνή και ζήτησε «μια επανάσταση της αγάπης».