ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/01/2017 12:41 EET | Updated 25/01/2017 16:29 EET

Βίντεο της ΠΟΕΔΗΝ με κατσαρίδες στα δημόσια Νοσοκομεία

YouTube

Βίντεο που δείχνουν κατσαρίδες σε δωμάτια δημόσιου Νοσοκομείου έδειξαν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) στον υπουργό Επικρατείας, Χριστόφορο Βερναρδάκη, κατά την συνάντηση τους σήμερα, Τετάρτη, σύμφωνα με τον «Αθήνα 984».

Η ίδια η ΠΟΕΔΗΝ δημοσίευσε μάλιστα τα δύο βίντεο στην ιστοσελίδα της, συνοδευόμενα από την ακόλουθη ανακοίνωση για τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:

«Πριν 1 ½ μήνα σε συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ο κος Φλαμπουράρης δεσμεύτηκε για συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ με τον κο Τσίπρα.

Ο κος Τσίπρας δεν είχε δέκα λεπτά χρόνο μέσα σε 1 ½ μήνα να συναντήσει τους εργαζόμενους της Δημόσιας Υγείας.

Θέλουν να επιβάλουν ΟΜΕΡΤΑ για την κατάσταση των Δημόσιων Νοσοκομείων.

Πεθαίνουν οι Ασθενείς στα ράντζα, στα φορεία (εάν υπάρχουν) και τα κυβερνητικά στελέχη πανηγυρίζουν, αυτοκολακεύονται, περιαυτολογούν για τις πολιτικές που εφαρμόζουν, τα δύο χρόνια που κυβερνάνε.

Τους ενοχλούμε!!!

Πάνω από τις ζωές Ασθενών, βάζουν το πολιτικό κόστος. Γι’ αυτό κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χάλι!!!

Τον κο Τσίπρα φαίνεται ότι τον εκφράζει ο κος Πολάκης.

Με βάση τα στοιχεία του εφετινού Προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας η κατάσταση στα Δημόσια Νοσοκομεία θα χειροτερέψει. (σχετ. Δελτίο Τύπου)

Μας εμπόδισαν τα ΜΑΤ να πλησιάσουμε το Μέγαρο Μαξίμου. Η Ασφάλεια του Πρωθυπουργού μας ζήτησε για να περάσει αντιπροσωπία με πανό στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συναντήσει εκπροσώπους του Πρωθυπουργού θα πρέπει να ανοίξουμε το πανό και να εγκρίνουν το περιεχόμενο.

Λογοκρισία σε ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ. Πρώτη φορά Αριστερά!!! Αν είναι δυνατόν!!!

Τελικά πενταμελής αντιπροσωπεία συνάντησε τον κο Βερναδάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Επαναφέραμε το αίτημα για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει το αίτημα.

Του δείξαμε ένα βίντεο με την κατάσταση που επικρατεί σε ένα Δημόσιο Νοσοκομείο της Αττικής.

Μια εικόνα χίλιες λέξεις.

Κατσαρίδες κάνουν πάρτι στους τοίχους, σε θαλάμους Νοσηλείας. Κρεβάτια

Ασθενών που δεν διαθέτουν μαξιλαροθήκες!!! Τόσο καλά!!!

Σας κοινοποιούμε σχετικά βίντεο».

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι, όσο οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας είχαν συνάντηση με τον κ. Βερναρδάκη, οι συνδικαλιστές είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός, «εμποδίστηκαν από αστυνομικούς» και παράλληλα τους «ζητήθηκε να εξετασθεί το περιεχόμενο του πανό προκειμένου να επιτραπεί σε αντιπροσωπεία να εισέλθει στο κτίριο».

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να επιβάλει «ομερτά» στη δημόσια Υγεία, «επιχειρώντας να φιμώσει τους εργαζόμενους που ασκούν κριτική». Δηλώνει δε ότι θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις με το «καραβάνι της Υγείας», με επόμενο σταθμό τη Λάρισα την 1η Φεβρουαρίου.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι για το 2017 οι δημόσιες δαπάνες υγείας «είναι μειωμένες κατά 200 εκατ. ευρώ, η επιχορήγηση στα νοσοκομεία παραμένει στα επίπεδα του 2016, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων αγγίζουν το 1,8 δισ. ευρώ». Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «μηδενικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μεγάλες ελλείψεις υγειονομικού, χειρουργικού υλικού, αναλωσίμων, φαρμάκων και για ασυντήρητο ιατρικοτεχνολογικό εξοπλισμό».

Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στην ΠΟΕΔΗΝ

«Όσο το υπουργείο Υγείας θα συνεχίζει και θα εντείνει ακόμα περισσότερο την προσπάθειά του, ο κος Γιαννάκος θα έχει το χρόνο να σκηνοθετεί κινηματογραφικές ταινίες με πρωταγωνιστές μια κατσαρίδα, μια απούσα μαξιλαροθήκη και ότι άλλο ″γράφει″ στην κάμερα της καθημερινής του προπαγάνδας».

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, «με αφορμή τη σημερινή μαζική κινητοποίηση 10 - 15 μελών της ΠΟΕΔΗΝ, τα οποία με μπροστάρη τον πρόεδρο του Δ.Σ. Μιχάλη Γιαννάκο, κίνησαν για το Μέγαρο Μαξίμου….»

Ο Παύλος Πολάκης αναφέρει επίσης, ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία της διεύθυνσης Οικονομικού του υπουργείου Υγείας, ο προϋπολογισμός για τα νοσοκομεία του 2016 είχε έσοδα 2,095 δισ. ευρώ, τα οποία αναλύονται ως εξής:

 • Επιχορήγηση τακτικού προϋπολογισμού 1,156 δισ. ευρώ.
 • Μεταβιβάσεις ΕΟΠΥΥ 752 εκατ. ευρώ.
 • Ίδια έσοδα 77 εκατ. ευρώ.
 • Επιστροφή Claw Back 110 εκατ. ευρώ.
 • Ο αντίστοιχος προϋπολογισμός για το 2017 έχει ως εξής:
 • Έσοδα 2,136 δισ. ευρώ, τα οποία αναλύονται ως εξής:
 • Επιχορήγηση τακτικού προϋπολογισμού 1,156 δισ. ευρώ.
 • Μεταβιβάσεις από ΕΟΠΥΥ 740 εκατ. ευρώ.
 • Ίδια έσοδα 90 εκατ. ευρώ.
 • Επιστροφή Claw Back 150 εκατ. ευρώ

Το μέγιστο όριο δαπανών (έξοδα) για το 2016 ήταν 1,634 δισ. ευρώ, «ποσό το οποίο κατά τη διάρκεια της χρονιάς και κατόπιν διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς ανήλθε στο 1,753 δισ. ευρώ» και για το 2017, 1,654 δισ. ευρώ, «έναντι 1,404 δισ. ευρώ που προβλεπόταν από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που είχε υπογράψει η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, τον Απρίλιο του 2014».

Στην ανακοίνωση προστίθεται επίσης, ότι η χρηματοδότηση των Υγειονομικών Περιφερειών, για το 2016 ανήλθε στα 150 εκατ. ευρώ, αντί 112 εκατ. ευρώ που προβλεπόταν στο μεσοπρόθεσμο (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, 2014) και το ποσό των 150 εκατ. ευρώ έχει προϋπολογισθεί και το 2017.

Όσον αφορά τώρα στα ληξιπρόθεσμα των νοσοκομείων για το 2016, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «προφανώς ο κος Γιαννάκος τα πολλαπλασιάζει με συντελεστή 3,6+. Με βάση τα επίσημα στοιχεία τα ληξιπρόθεσμα + ανεξόφλητα (οφειλές εντός τριμήνου) των νοσοκομείων έχουν ως εξής:

 • Δεκέμβριος 2015 - 1,202 δισ. ευρώ.
 • Δεκέμβριος 2016 - λιγότερα από 500 εκατ. ευρώ, για τα οποία τα νοσοκομεία έχουν ταμειακό διαθέσιμο τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ και καθημερινά αποπληρώνουν οφειλές».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Είναι προφανές πως όσα ″ευρηματικά″ πανό κι αν φτιάξουν, όσα μουλάρια κι αν επιστρατεύσουν, όσα μπαλόνια κι αν φουσκώσουν, ο κος Γιαννάκος και οι συν αυτώ παρατρεχάμενοι έχουν μείνει απελπιστικά μόνοι. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας έχουν αντιληφθεί πλήρως την προσπάθεια της κυβέρνησης για βελτίωσή του και με περίσσεια ευσυνειδησίας, την στηρίζουν. Η μεγάλη πλειοψηφία των ιατρών, των νοσηλευτών και του λοιπού προσωπικού γνωρίζουν καλά το ρόλο που διαδραματίζουν διαχρονικά οι δήθεν συνδικαλιστές και τους έχουν απομονώσει».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post