ΔΙΕΘΝΕΣ
28/01/2017 09:26 EET | Updated 28/01/2017 09:26 EET

Υπουργός Άμυνας Τουρκίας: Σε λάθος δρόμο η Ελλάδα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Anadolu Agency via Getty Images
ANKARA, TURKEY - DECEMBER 22: Turkish National Defense Minister Fikri Isik delivers a speech during Grand National Assembly of Turkey (TBMM) general assembly in Ankara, Turkey on December 22, 2016. (Photo by Evrim Aydin/Anadolu Agency/Getty Images)

«Η Ελλάδα, με την απόφαση αυτή έδειξε σε πόσο λάθος δρόμο βρίσκεται για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ, με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου για μη έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών.

«Ελπίδα μας είναι η αλλαγή αυτής της απόφασης και η άμεση έκδοση των 8 πραξικοπηματιών» πρόσθεσε.

Παράλληλα, άδικη αποκάλεσε χθες την απόρριψη του αιτήματος για επιστροφή των πραξικοπηματιών στην Τουρκία, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγ, επισημαίνοντας ότι αποτελεί μία πολιτική απόφαση.

Υποστήριξε μάλιστα ότι με τη στάση της αυτή η Ελλάδα πλήττει ανεπανόρθωτα τις σχέσεις των δύο χωρών και θα πάρει -όπως αναφέρει - πολύ καιρό και πολύ κόπο ώστε να βελτιωθούν ξανά.

Τέλος, το κλίμα έντασης που επικρατεί στη γείτονα αντικατοπτρίζεται και στον τουρκικό τύπο. Χαρακτηριστικό είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Σαμπάχ, η οποία κυκλοφορεί με τίτλο: «Η Ευρώπη υποκίνησε την Ελλάδα για την προδοσία».