Η αρχή της πολιτικής βίας του Τραμπ. Στο Νοσοκομείο δύο ακτιβιστές

Η αρχή της πολιτικής βίας του Τραμπ. Στο Νοσοκομείο δύο ακτιβιστές

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Δύο προοδευτικοί ακτιβιστές πέρασαν το βράδυ της Κυριακής στο Νοσοκομείο, μετά τον ξυλοδαρμό τους σε μια εκδήλωση στην οποία συμμετείχε ο συντηρητικός προβοκάτορας, Τζέιμς Ο' Κιφ.

Κανένας από τους δύο δεν αμύνθηκε ή συμμετείχε στις βιαιοπραγίες, σύμφωνα με τον Πήτερ Τζέιμς Κάλαχαν, έναν τρίτο ακτιβιστή που παρευρισκόταν στην εκδήλωση. Ο ίδιος κατάφερε μάλιστα να καταγράψει με την κάμερά του ορισμένα στιγμιότυπα.

Ο Ράιαν Κλάιτον, ένας από τους τραυματίες, είπε ότι προσπάθησαν να τον πνίξουν, τον κλώτσησαν στο κεφάλι και τον πέταξαν από τις σκάλες. Ο ίδιος είναι επικεφαλής της ομάδας «Americans Take Action», η οποία προσπαθεί να σταματήσει τον Ο' Κιφ από το να στοχεύει πρόσωπα στα πλαίσια του εγχειρήματός του «Project Veritas». Σε μια από τις επιχειρήσεις της Veritas, συνελήφθη ένας ακτιβιστής με την κατηγορία ότι σχεδίαζε να σαμποτάρει με άσχημες μυρωδιές έναν από τους χορούς της ορκωμοσίας Τραμπ.

Ο άλλος ακριβιστής, Τζέισον Τσάρτερ, είπε ότι τον χτύπησαν και ότι έκλεψαν το κινητό και την κάμερά του. Και οι δύο άνδρες πήραν εξιτήριο την Δευτέρα.

*Το κείμενο αρχικά δημοσιεύτηκε στην αμερικανική έκδοση της Huffington Post.

Δημοφιλή