Super Bowl 2017: Οι 6 πιο αστείες, έξυπνες και απροκάλυπτα πολιτικές διαφημίσεις που έχουν βγει μέχρι στιγμής

Super Bowl 2017: Οι 6 πιο αστείες, έξυπνες και απροκάλυπτα πολιτικές διαφημίσεις που έχουν βγει μέχρι στιγμής
YouTube

Κάθε χρόνο, περισσότερες από 30 εταιρείες δημιουργούν αξιομνημόνευτες διαφημίσεις για το Super Bowl, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Αμερικής, πολλές εκ των οποίων μένουν στην ιστορία και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τις μελλοντικές γενιές διαφημιστών.

Από τα πλέον συνήθη χαρακτηριστικά αυτών των διαφημίσεων είναι οι εμφανίσεις μεγάλων σταρ του Hollywood, τα αξιολάτρευτα ζώα, ο έντονος συγκινησιακός παράγοντας και, φυσικά, το έξυπνο χιούμορ.

Φέτος, ωστόσο, αρκετές μεγάλες εταιρείες αποφάσισαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στον κόσμο σχετικά με τη κυβέρνηση του Trump, το μεταναστευτικό ζήτημα και την ανισότητα που υπάρχει στον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι γυναίκες στον επαγγελματικό κλάδο, σε σύγκριση με τους άντρες.

Με περισσότερους από 110εκ. ανθρώπους να περιμένουν με ανυπομονησία τον μεγάλο αγώνα της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου ανάμεσα στους Atlanta Falcons και τους New England Patriots, κάθε μία από τις διάρκειας 30” διαφημίσεις του Super Bowl φτάνει να κοστίζει περίπου $5εκ.

Εμείς διαλέξαμε τις 6 πιο αγαπημένες μας από αυτές που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα, και σας τις παρουσιάζουμε παρακάτω.

Αυτή με τον John Malkovich

Ο αγαπημένος ηθοποιός πρωταγωνιστεί στη διαφήμιση της Squarespace δείχνοντας πόσο δύσκολο είναι να στήσεις το δικό σου website αν δεν έχεις οργανωθεί σωστά.

Η ξεκάθαρα πολιτική

Η Budweiser αφηγείται την ιστορία του συν-ιδρυτή της, Adolphus Busch, ο οποίος ήρθε ως μετανάστης στην Αμερική από τη Γερμανία το 1876, και στην πορεία έφτιαξε την πλέον δημοφιλή αμερικανική μπύρα. Η διαφήμιση κυκλοφόρησε λίγες μέρες μετά την εντολή του Trump για απαγόρευση της εισόδου των μεταναστών στην Αμερική, η εταιρεία όμως υποστηρίζει πως δεν κάνει κάποια πολιτική δήλωση μέσω της διαφήμισης. Ναι, ΟΚ.

Αυτή που κόπηκε από το Fox, για προφανείς λόγους

Η 84 Lumber παίρνει μέρος για πρώτη φορά στο Super Bowl, με μια διαφήμιση που αποτελεί ξεκάθαρη σπόντα για το τείχος που θέλει να χτίσει ο Trump στα σύνορα του Μεξικό. Όπως ήταν αναμενόμενο, το τηλεοπτικό δίκτυο Fox, σταθερός υποστηρικτής του νέου προέδρου των ΗΠΑ, την απέρριψε από το πρόγραμμά του.

Αυτή με τον Peter Fonda και τους μηχανόβιους

Ο θρυλικός «Easy Rider» δίνει ένα μικρό μάθημα εκσυγχρονισμού στους hardcore μηχανόβιους, για χάρη της Mercedes.

Αυτή με τον φεμινιστή μπαμπά

Η Audi δείχνει πώς θα έπρεπε να σκέφτονται όλοι οι άντρες που μεγαλώνουν μικρά κορίτσια.

Η πιο έξυπνα αστεία

Η Snickers θα παρουσιάσει μια live διαφήμιση στο τρίτο τέταρτο του Super Bowl, με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Adam Driver. Δημιούργησε, ωστόσο, ένα τέλειο teaser που δείχνει σκηνές από τις οντισιόν για τη διαφήμιση, όπου διάφορα ζώα και νεκροί καουμπόηδες παλεύουν για το ρόλο δίπλα σε ένα χάρτινο ομοίωμα του Driver.