ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14/02/2017 07:08 EET | Updated 14/02/2017 08:37 EET

Ο Τρουντό απλά δεν ήθελε να δώσει το χέρι του στον Τραμπ, αν και τον νίκησε στην μάχη της πιο αλλόκοτης χειραψίας

Pool via Getty Images
WASHINGTON, DC - FEBRUARY 13: (AFP OUT) U.S. President Donald Trump (R) extends his hand to Prime Minister Justin Trudeau of Canada during a meeting in the Oval Office at the White House on February 13, 2017 in Washington, D.C. This is the first time the two leaders are meeting at the White House. (Photo by Kevin Dietsch-Pool/Getty Images)

Ο Ντόναλντ Τραμπ, μεταξύ άλλων, διακρίνεται και για την πολύ ιδιαίτερη χειραψία του. Συνήθως αρπάζει το χέρι του ατόμου που χαιρετά, το σφίγγει, το τραβά προς το μέρος του, το κουνά δυνατά...Όπως έχουν σχολιάσει πολλοί χρήστες του διαδικτύου, μοιάζει σαν να δίνει μια μάχη με κάποιον αντίπαλο και στόχος να είναι να ξεριζώσει το χέρι του άλλου.

Όπως πχ συνέβη στον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε το χέρι του οποίου κόντεψε να ξεριζώσει κατά την 19 δευτερολέπτων χειραψία που έμοιαζε με λαβή. Η δυσφορία του δε είναι εμφανής- όπως και η ανακούφισή του- μόλις ο Τραμπ απελευθερώνει το χέρι του.

Έτσι τα ΜΜΕ που περίμεναν πως και πως τη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ με τον πρωθυπουργός του Καναδά, όχι μόνο για να δουν πως θα μπορέσουν να συνεννοηθούν δύο πολιτικοί με τόσο ριζικές ιδεολογικές διαφορές αλλά και για το πως θα...αντιμετώπιζε ο Τζάστιν Τρουντό την τόσο αλλόκοτη, σχεδόν επιθετική χειραψία του Τραμπ που έχει τόσο πολύ σχολιαστεί.

Και φυσικά ο Τρουντό δεν μας απογοήτευσε ούτε αυτή τη φορά αφού χειρίστηκε άψογα τον Τραμπ, κόβοντας του τη φόρα. 'Επιασε το μπράτσο του, μείωσε την απόσταση μεταξύ τους αιφνιδιάζοντας τον και τράβηξε το χέρι του πιο κοντά μην αφήνοντας πολλά περιθώρια στον οικοδεσπότη του. Γι αυτό και τα media τον ανακήρυξαν άλλωστε «νικητή» σε αυτή την τόσο περίεργη αναμέτρηση που καλούνται να συμμετάσχουν όσοι συναντούν τον Τραμπ.

Όπως φαίνεται όμως έδωσε και ένα μάθημα στον Τραμπ αφού στη δεύτερη χειραψία τους ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν τόλμησε να επαναλάβει τα ίδια που έκανε στον Άμπε αν και ο αρχικός δισταγμός του Τρουντό να δώσει το χέρι του λέει πολλά.

Και φυσικά έδωσε αφορμή στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για πολλά, πολλά, σχόλια.