Αυτά είναι τα 2 μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όταν ξεκινάμε γυμναστική

Athletic young adult caucasian man doing battle ropes exercise during a gym training at the gym
Athletic young adult caucasian man doing battle ropes exercise during a gym training at the gym

Η personal trainer Anna Victoria δεν κατάφερε να αγγίξει τους 1,3 εκατομμύρια followers στο Instagram τυχαία. Πριν από λίγο καιρό, με ένα post της θέλησε να δείξει στο κοινό της ότι συχνά, οι φωτογραφίες που βλέπουμε στο Instagram δεν λένε όλη την αλήθεια. Ταυτόχρονα η Anna Victoria, θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα στις γυναίκες και να της προτρέψει να αγαπούν το σώμα τους και να μην ξεχνούν την αξία τους.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα INSIDER, η διάσημη, πλέον, personal trainer έδωσε τις δικές της συμβουλές, αλλά και αποκάλυψε τους δύο πιο συχνούς μύθους που υπάρχουν σχετικά με το σώμα, την διατροφή και την γυμναστική, οι οποίοι συχνά εμποδίζουν άντρες και γυναίκες από το να γυμναστούν.

Those post-workout feels 🤗 Hope you girls crushed your workout today! 💪 #fitbodyguide www.annavictoria.com/guides

A post shared by Snapchat: AnnaVictoriaFit (@annavictoria) on

Μύθος 1ος: Μην πιστεύετε ότι πρέπει να τρώτε λιγότερο προκειμένου να δείτε αποτελέσματα.

Η Victoria μίλησε στο INSIDER για μία νέα πελάτισσα που είχε, η οποία γυμναζόταν τακτικά και θήλαζε και ήταν απελπισμένη επειδή δεν έβλεπε αλλαγές στο σώμα της. Το πρόβλημα, όπως αποδείχτηκε, ήταν ότι λάμβανε μόλις 1.800 θερμίδες την ημέρα.

«Μία από τις λανθασμένες απόψεις είναι ότι πρέπει να τρως λιγότερο για να δεις αποτελέσματα. Όταν κάνεις υγιεινές αλλαγές στην διατροφή, καταναλώνοντας δηλαδή τρόφιμα με λιγότερες θερμίδες, πρέπει να τρως μεγαλύτερες ποσότητες για να λαμβάνεις τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι. Συχνά, δουλεύω με γυναίκες που τρέμουν να φάνε περισσότερο φαγητό επειδή βλέπουν την ποσότητα και λένε: “Θα παχύνω, δεν μπορώ να το κάνω αυτό”.», ανέφερε η Victoria,

Μύθος 2ος: Μην πιστεύετε τους μύθους που λένε ότι σηκώνοντας βάρη θα φουσκώσετε.

«Πολλές γυναίκες φοβούνται να σηκώσουν βάρη επειδή φοβούνται ότι θα γίνουν μυώδεις, αλλά αυτό είναι απόλυτα αναληθές. Θα έλεγα ότι το 98% δεν θα αποκτούσαν όγκο, εκτός αν γυμνάζονταν με αυτόν τον σκοπό για πάνω από 5 χρόνια και κάνουν συγκεκριμένη διατροφή. Δεν συμβαίνει τυχαία.», αναφέρει η γυμνάστρια.

Οι γυναίκες παράγουν πολύ λιγότερη τεστοστερόνη σε σχέση με τους άντρες, οπότε δεν χρειάζεται να φοβούνται ότι σηκώνοντας βάρη θα μοιάζουν με bodybuilder.