Εργαζόμενοι του kariera.gr βοηθούν εθελοντικά Άτομα με Αναπηρία να μπουν στην αγορά εργασίας

Εργαζόμενοι βοηθούν εθελοντικά Άτομα με Αναπηρία να μπουν στην αγορά εργασίας
archive

Η Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 ήταν μια ξεχωριστή ημέρα στη δουλειά για τους ανθρώπους του kariera.gr. Με την υποστήριξη του οργανισμού ethelon, με σκοπό τη δημιουργία των κατάλληλων πλαισίων συνεργασίας μεταξύ εταιριών και της Κοινωνίας των Πολιτών, διοργανώθηκε το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Βιογραφικό και Εύρεση Εργασίας» για τους επωφελούμενους του Ιδρύματος Προστασίας και Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων με Νοητικές Αναπτυξιακές Διαταραχές «Η Θεοτόκος». Το Ίδρυμα Θεοτόκος παρέχει υπηρεσίες ειδικής εκπαίδευσης, θεραπείας και αργότερα επαγγελματικής κατάρτισης σε παιδιά από 2,5 ετών μέχρι ενηλίκους 35 χρονών.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του εταιρικού εθελοντισμού με σκοπό οι εργαζόμενοι εταιριών να βοηθήσουν ουσιαστικά τους επωφελούμενους οργανισμών με τις εξειδικευμένες γνώσεις που κατέχουν ενδυναμώνοντας τους ανθρώπους και βοηθώντας τους να συνειδητοποιήσουν τις πραγματικές τους δυνατότητες.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες του τμήματος ΚΕΠΠ (Κέντρο Επαγγελματικής Προετοιμασίας και Εκπαίδευσης) του Ι.Π.Α.Π. «Η Θεοτόκος» είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητες εύρεσης εργασίας όσο και να μάθουν tips για μία πετυχημένη συνέντευξη.

Ήταν μία μοναδική αναπτυξιακή εμπειρία τόσο για τους συμμετέχοντες μέσω των γνώσεων που αποκόμισαν όσο και της ομάδας του kariera.gr. Αναλυτικότερα, πέντε εξειδικευμένοι εργαζόμενοι της ομάδας προσέλκυσης ταλέντων του kariera.gr μίλησαν και δούλεψαν σε μικρές ομάδες με 20 μαθητές ηλικίας 28 με 35 χρονών του Ι.Π.Α.Π. «Η Θεοτόκος» για τη δημιουργία του βιογραφικού τους, τι αναζητούν οι εργοδότες και πως μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες να τους καλέσουν σε συνέντευξη καθώς και τι δεξιότητες και γνώσεις χρειάζονται ανάλογα με τη θέση που τους ενδιαφέρει. ‘Ύστερα οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και δούλεψαν το προσωπικό τους βιογραφικό σημείωμα.

Παράλληλα, η ομάδας της ethelon παρουσίασε και το επερχόμενο CareerFair.4all, την Ημέρα Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία που θα διοργανώσει τον Απρίλιο και τις δυνατότητες που θα έχουν οι συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν περαιτέρω εκπαιδευτικά σεμινάρια και να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις με πάνω από 30 εταιρίες που θα βρίσκονται στο χώρο.

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά και ο υπεύθυνος της ethelon Κωσταπάνος Μηλιαρέσης « Όραμά μας είναι ο επαναπροσδιορισμός των σχέσεων μεταξύ εταιριών και οργανισμών ώστε οι οργανισμοί να επωφεληθούν ουσιαστικά χάριν στη τεχνογνωσία των εταιριών πέρα από τις τυπικές δωρεές. Ένας από τους μαθητές του Ι.Π.Α.Π. «Η Θεοτόκος» να καταφέρει να συνδεθεί με την αγορά εργασίας, θα έχουμε πετύχει το σκοπό μας. Όταν βγάζουμε τη ταμπέλα «Άτομο με Αναπηρία» και βλέπουμε τις πραγματικές ικανότητες και ενδιαφέροντά τους, αυτή είναι η πραγματική επιτυχία».

Η ethelon είναι ένας οργανισμός όπου μέσα από τη συμμετοχή ή διοργάνωση δικών της δράσεων στοχεύει να δημιουργήσει ένα θετικό αντίκτυπο στη κοινωνία και να ενεργοποιήσει και να κινητοποιήσει άτομα να αναπτυχθούν προσωπικά μέσα από τον εθελοντισμό.