ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/03/2017 02:30 EET | Updated 10/03/2017 02:32 EET

Προσπαθούν να συλλάβουν το δολοφόνο οδηγού ταξί πριν ξαναχτυπήσει. Στο μικροσκόπιο ύποπτος

Eurokinissi

Στο κάδρο των ερευνών της Ασφάλειας για τις επιθέσεις με στόχο οδηγούς ταξί έχει μπει ύποπτος, ο οποίος διαμένει κοντά στο σημείο επιβίβασης του άνδρα που δολοφόνησε 52χρονο αυτοκινητιστή στην Κηφισιά.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για άτομο με ψυχικές διαταραχές, το οποίο δημιουργεί τακτικά προβλήματα σε γείτονες και περαστικούς για ασήμαντες αφορμές.

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών μπήκε μετά από ένα τηλεφώνημα που δέχθηκε η ΕΛ.ΑΣ., στο οποίο δόθηκαν πληροφορίες για την ταυτότητά του.

Όπως αναφέρεται από αρμόδιες πηγές, ανεξάρτητα από το εάν ο συγκεκριμένος ύποπτος είναι ή όχι ο δράστης, στόχος των Αρχών είναι να εντοπίσουν τον δολοφόνο όσο το δυνατόν συντομότερα, πριν αυτός προχωρήσει σε νέο χτύπημα.

Αυτός είναι ο λόγος που κλιμάκια της Ασφάλειας συνεχίζουν εντατικά τις έρευνες στα βόρεια προάστια.

Πληροφορίες έχουν λάβει οι αξιωματικοί της Ασφάλειας και από άλλες πηγές για ακόμα έξι άτομα. Οι αστυνομικοί έχουν δείξει φωτογραφίες υπόπτων στον 32χρονο οδηγό ταξί που δέχθηκε την πρώτη επίθεση και κατάφερε να επιζήσει. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχει αναγνωρίσει κάποιον, ενώ οι μνήμες του από το αιματηρό περιστατικό σε βάρος του χαρακτηρίζονται «θολές».

Προσπάθεια έγινε, επίσης, να δημιουργηθεί ένα σκίτσο του δράστη από τις πληροφορίες που θα έδινε ο 32χρονος. Αυτό, ωστόσο, δεν κατέστη δυνατό.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει υλικό από κάμερες ασφαλείας κατά μήκος της διαδρομής που ακολούθησε ο δολοφονηθείς 52χρονος με πελάτη τον δράστη. Στο υλικό απεικονίζεται το ταξί αλλά όχι οι επιβάτες.

Στο όχημα του 52χρονο εντοπίστηκαν «ορφανά» (δεν ταυτοποιούνται) αποτυπώματα και DNA. Κανένα από αυτά δεν ταυτοποιήθηκε με υλικό που βρέθηκε στο ταξί του πρώτου θύματος με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κάνουν λόγο για έναν πολύ προσεκτικό δολοφόνο.

Διαβάστε ακόμη:

Το ψυχολογικό προφίλ του εμμονικού δράστη που πυροβολεί οδηγούς ταξί