ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13/03/2017 06:40 EET | Updated 13/03/2017 06:40 EET

Ο φακός «συνέλαβε» μία από τις πιο σπάνιες γάτες στον κόσμο

Η Κίνα μπορεί να είναι γνωστή για τα τεράστια πάντα, αλλά μερικά νέα βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας θα σας κάνουν να ερωτευτείτε ένα άλλο πανέμορφο και εξαιρετικά σπάνιο θηλαστικό, το οποίο περιπλανιέται σε λοφώδη δάση: Τη μαρμάρινη γάτα.

Σε μία σειρά από βίντεο που καταγράφηκαν πρόσφατα στην προστατευόμενη περιοχή Gaoligong Mountain National Nature Reserve στη Yunnan της Κίνας, το παράξενο ζώο φαίνεται να περιπλανιέται μέσα στο δάσος.

«Αυτό δεν είναι το μοναδικό βίντεο στο οποίο έχει καταγραφεί μία μαρμάρινη γάτα αλλά παρ' όλα αυτά είναι συναρπαστικό για όποιον θέλει να το παρακολουθήσει» λέει στο National Geographic ο Τζιμ Σάντερσον, υπεύθυνος προγράμματος για τη διατήρηση της άγριας ζωής από το Τέξας.

Kαι αυτό γιατί η μυστηριώδης γάτα της νοτιοανατολικής Ασίας θεωρείται ως ένα από τα λιγότερο κατανοητά είδη αγριόγατων στον κόσμο. Το μόνο που είναι γνωστό για τη μαρμάρινη γάτα είναι ότι προέρχεται από ένα είδος θηλαστικού που συναντάται στην Ταϊλάνδη.

Το μυστηριώδες θηλαστικό

Στα νέα βίντεο η μαρμάρινη γάτα με φαίνεται να διατηρεί μία εξαιρετική ισορροπία στα δέντρα, χρησιμοποιώντας τη χαρακτηριστική φουντωτή της ουρά.

Η μαρμάρινη γάτα μπορεί να γυρίσει τα πόδια της προς τα πίσω, μία ικανότητα που την καθιστά ακόμη πιο ευλύγιστη και ευέλικτη πάνω στα δέντρα.

Για τις διατροφικές συνήθειες του συγκεκριμένου είδους γάτα λίγα είναι γνωστά. Ωστόσο αυτό που οι εικάζουν οι ειδικοί είναι ότι τρέφεται με νυχτερίδες.