ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/04/2017 19:31 EEST | Updated 08/04/2017 19:31 EEST

Η υποστελέχωση του ΕΚΑΒ στοιχίζει τη ζωή 38χρονου. Το ασθενοφόρο καθυστέρησε 1 ώρα και 50 λεπτά

SOOC

Tη ζωή ενός 38χρονου, στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής στοίχισε η καθυστέρηση μίας ώρας και 50 λεπτών ασθενοφόρου. Ο άνδρας υπέστη πνευμονικό οίδημα ωστόσο, στην περιοχή δεν υπήρχε κανένα ασθενοφόρο. Όταν έφτασε ασθενοφόρο από την Κασσάνδρεια ήταν πλέον αργά. Ο άνδρας είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Μονάδες υγείας υπάρχουν στον Πολύγυρο, τη Νέα Καλλικράτεια, τα Νέα Μουδανιά, την Κασσάνδρεια και τον Άγιο Νικόλαο όπου και υπάρχουν Κέντρα Υγείας.

Ο Πρόεδρος του εργασιακού σωματείου ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Γιαννιτσών και Έδεσσας) Γιώργος Παλαιολόγου, μιλώντας στο halkidikifocus.gr ανέφερε ότι «εξαιτίας των ελλείψεων σε ασθενοφόρα και προσωπικό, άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους». Και συνέχισε τονίζοντας: «Το πάγιο αίτημα των εργαζομένων για περισσότερα ασθενοφόρα, έχει περάσει δεύτερο πλέον, καθώς οι ελλείψεις προσωπικού είναι το σημαντικότερο, καθώς δεν επαρκούν τα πληρώματα για τις βάρδιες».

Προσθεσε δε, ότι το Σωματείο το επόμενο διάστημα θα υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, για την κατάσταση που επικρατεί, καθώς χάνονται ανθρώπινες ζωές.