ΔΙΕΘΝΕΣ
10/04/2017 16:05 EEST | Updated 10/04/2017 16:12 EEST

Ακροδεξιοί ισχυρίζονται ότι οι βομβαρδισμοί του Τραμπ έγιναν για τα «συμφέροντα του Ισραήλ»

WASHINGTON, DC - MARCH 15:  U.S. President Donald Trump waves while walking  to a waiting Marine One helicopter with son-in-law and senior advisor Jared Kushner while departing the White House on March 15, 2017 in Washington, DC. Trump is scheduled to travel to Michigan and Tennessee today.  (Photo by Win McNamee/Getty Images)
Win McNamee via Getty Images
WASHINGTON, DC - MARCH 15: U.S. President Donald Trump waves while walking to a waiting Marine One helicopter with son-in-law and senior advisor Jared Kushner while departing the White House on March 15, 2017 in Washington, DC. Trump is scheduled to travel to Michigan and Tennessee today. (Photo by Win McNamee/Getty Images)

Ένα νέο κύμα αντισημιτισμού έχει εμφανιστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την απομάκρυνση του Στήβεν Μπάνον από το αμερικανικό συμβούλιο εθνικής ασφαλείας. Πολλοί μάλιστα «βλέπουν» πίσω από τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς σε βάσεις του συριακού στρατού, τον Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρό του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Κούσνερ, γόνος πλούσιας εβραϊκής οικογένειας, είναι στενός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου και ασκεί μεγάλη επιρροή πάνω του. Ο Στήβεν Μπάνον, ακροδεξιός επιχειρηματίας που συνέβαλε στην άνοδο του Τραμπ μέσω των προπαγανδιστικών άρθρων του στην ιστοσελίδα «Breitbart News», έχει κατά καιρούς στοχοποιήσει τους Εβραίους. Όταν, χωρίς εξηγήσεις, ο τελευταίος έχασε την θέση του από το αμερικανικό συμβούλιο εθνικής ασφαλείας, δεκάδες ακροδεξιές ιστοσελίδες έκαναν λόγο για «διαμάχη» μεταξύ των δύο ανδρών, παίρνοντας το μέρος του Μπάνον.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz, το αντισημιτικό αίσθημα γιγαντώθηκε μετά τον πρόσφατο αμερικανικό βομβαρδισμό σε βάση του Άσαντ στην Συρία, του οποίου είχε προηγηθεί επίθεση με χημικά στο Ιντλίμπ. Στο Twitter έχει εμφανιστεί το hashtag #FireKushner (Απολύστε τον Κούσνερ), το οποίο χρησιμοποιούν ακροδεξιοί Αμερικανοί για να κατηγορήσουν τον γαμπρό του Τραμπ ότι προσπαθεί να πυροδοτήσει έναν νέο πόλεμο στην Μέση Ανατολή, «για τα συμφέροντα του Ισραήλ».

Ένα από τα πρόσωπα που υπερασπίζεται σθεναρά την απομάκρυνση του Κούσνερ -και την επιστροφή του Μπάνον- είναι ο Ρίτσαρντ Σπένσερ, ιδρυτής ενός thinktank που προωθεί την υπεροχή της λευκής φυλής. Ο ίδιος έγινε γνωστός από την ομιλία που είχε δώσει μετά την νίκη του Τραμπ με τίτλο «Hail Τραμπ!», ενώ σήμερα υπερασπίζεται την «ψήφο του Αμερικανικού λαού να μην έχουν άνθρωποι σαν τον Κούσνερ εξουσία». Με το «άνθρωποι σαν τον Κούσνερ», εννοεί τους Εβραίους.

Sponsored Post