ΔΙΕΘΝΕΣ
25/04/2017 15:36 EEST | Updated 25/04/2017 15:36 EEST

Ο Νετανιάχου ακύρωσε τη συνάντησή του με τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Γκάμπριελ

POOL New / Reuters
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu attends the weekly cabinet meeting at his office in Jerusalem January 8, 2017. REUTERS/Abir Sultan/Pool

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ακύρωσε τις συνομιλίες που επρόκειτο να έχει σήμερα, Τρίτη με τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, που επισκέπτεται το Ισραήλ, λόγω της πρόθεσης που εξέφρασε ο Γκάμπριελ να συναντηθεί με μια ισραηλινή ΜΚΟ που επικρίνει τη μεταχείριση που επιφυλάσσει το Ισραήλ στους Παλαιστινίους, δήλωσε εκπρόσωπος του Νετανιάχου.

«Η συνάντηση ματαιώνεται», δήλωσε ο εκπρόσωπος, Νταβίντ Κέγες.

Νωρίτερα, το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, η ιστοσελίδα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung και άλλα ΜΜΕ ανέφεραν πως ο Νετανιάχου είχε ακυρώσει τις συνομιλίες, μια κίνηση που θα ήταν «λυπηρή», όπως είχε δηλώσει πρωτύτερα ο Γκάμπριελ.

Ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν πως ο Γκάμπριελ πρόκειται να συναντηθεί με την οργάνωση «Σπάζοντας τη σιωπή», η οποία συγκεντρώνει μαρτυρίες από ισραηλινούς βετεράνους για τον τρόπο με τον οποίο ο στρατός μεταχειρίζεται τους Παλαιστινίους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών πρόκειται επίσης να συναντηθεί με εκπροσώπους της B'Tselem που τεκμηριώνει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Και οι δύο ΜΚΟ θεωρούνται μαύρα πρόβατα από την ισραηλινή κυβέρνηση.