ΔΙΕΘΝΕΣ
26/04/2017 19:20 EEST | Updated 26/04/2017 19:20 EEST

Δέκα Ιρανοί συνοριοφύλακες νεκροί σε επίθεση ανταρτών στα σύνορα με το Πακιστάν

Naseer Ahmed / Reuters
Φωτογραφία αρχείου

Δέκα Ιρανοί συνοριοφύλακες σκοτώθηκαν από πυρά σουνιτών ανταρτών κατά τη διάρκεια μιας διασυνοριακής επίθεσης από το Πακιστάν την Τετάρτη, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Μια οργάνωση που αυτοαποκαλείται Τζάισλ αλ Αντλ (σ.σ. «Στρατός της Δικαιοσύνης») ανέλαβε την ευθύνη για την ενέργεια αυτή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Δέκα συνοριοφύλακες της κομητείας Μιρζαβέχ στην Επαρχία Σιστάν-Μπαλουτσιστάν έγιναν μάρτυρες σε μια ενέδρα των τρομοκρατών στα σύνορα με το Πακιστάν», μετέδωσε το Τασνίμ.

Σε μια ανακοίνωσή της που μεταδόθηκαν από κρατικά ΜΜΕ, η ιρανική αστυνομία διευκρίνισε ότι οι συνοριοφρουροί σκοτώθηκαν από πυρά όπλων με μεγάλο βεληνεκές και κατηγόρησε «την πακιστανική κυβέρνηση» ότι «φέρει σε τελευταία ανάλυση την ευθύνη για την επίθεση» αυτή.

Η περιοχή Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, στο νοτιοανατολικό Ιράν, μαστίζεται εδώ και χρόνια από βίαια επεισόδια που οι αρχές στην Τεχεράνη αποδίδουν στη δράση συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά και αυτονομιστών ανταρτών. Ο πληθυσμός της επαρχίας είναι κατά πλειονότητα σουνιτικός· η πλειονότητα των Ιρανών είναι σιίτες.

Η Τζάις αλ Αντλ είναι μια σουνιτική οργάνωση που έχει διαπράξει πολλές επιθέσεις εναντίον μελών των ιρανικών υπηρεσιών ασφαλείας. Η οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις όπως αυτές που είχαν στοιχίσει τη ζωή οκτώ συνοριοφρουρών τον Απρίλιο του 2015 και 14 άλλων τον Οκτώβριο του 2013.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Sponsored Post