ΔΙΕΘΝΕΣ
26/04/2017 14:24 EEST | Updated 26/04/2017 14:24 EEST

Κινεζική έκκληση για αυτοσυγκράτηση σε ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα

Handout . / Reuters
The Ohio-class guided-missile submarine USS Michigan arrives for a regularly scheduled port visit while conducting routine patrols throughout the Western Pacific in Busan, South Korea, April 24, 2017. Jermaine Ralliford/Courtesy U.S. Navy/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. EDITORIAL USE ONLY.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας απηύθυνε έκκληση σήμερα στις ΗΠΑ να σταματήσουν τις στρατιωτικές ασκήσεις τους στη Νότια Κορέα, ώστε να αποφευχθεί μια κλιμάκωση της κρίσης με την Πιονγκγιάνγκ.

«Πρέπει από τη μία πλευρά να σταματήσουμε την πυρηνική δραστηριότητα της Βόρειας Κορέας και από την άλλη να σταματήσουν οι ευρείας κλίμακας μετακινήσεις (σ.σ. πολεμικών πλοίων) στις κορεατικές θάλασσες», τόνισε ο Ουάνγκ Γι αναφερόμενος στις ναυτικές ασκήσεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας.

Παράλληλα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο με την ευκαιρία της συνάντησής του με τον Γερμανό ομόλογό του, ο Ουάνγκ Γι κάλεσε όλες τις πλευρές να εργαστούν για την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης.

«Αυτό που επείγει περισσότερο αυτή τη στιγμή είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και όλες οι πλευρές θα πρέπει να συμμετάσχουν» στην προσπάθεια αυτή, τόνισε. «Η ασφάλεια και η σταθερότητα είναι εύθραυστες και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ότι μια νέα σύρραξη ή επεισόδια θα μπορούσαν να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή. Επομένως, καλούμε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν ενέργειες ή δηλώσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέες προκλήσεις», πρόσθεσε.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP)

Sponsored Post