«Καταδρομική» επίθεση του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ

«Καταδρομική» επίθεση του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ

«Καταδρομική» επίθεση πραγματοποίησε ομάδα του Ρουβίκωνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) λίγο μετά τη μια το μεσημέρι της Τετάρτης.

Τα μέλη της ομάδας εισέβαλαν στο ΣτΕ και αφού πέταξαν φέιγ βολάν με μηνύματα κατά της χρήσης DNA σε δίκες «πολιτικών κρατουμένων», έφυγαν. Η αστυνομία δεν προέβη σε συλλήψεις.

Όπως αναφέρεται και στο βίντεο που ανέβασε στο YouTube μέλη του «Ρουβίκωνας», γι αυτούς «Το ΣτΕ είναι το φύλλο συκής της δημοκρατικής νομιμότητας. Κάτι για το οποίο το κράτος μπορεί να αδιαφορεί όταν οι αποφάσεις δεν βολεύουν (πχ. μειώσεις συντάξεων) και κάτι που το κράτος φοράς ως φωτοστέφανο όταν οι αποφάσεις του το βολεύουν. Η αποδοχή του DNA ως απόλυτο στοιχείο ενοχής στις δίκες είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση.Ενώ και στις χώρες με τη σκληρότερη καταστολή όπως οι ΗΠΑ, το DNA λειτουργεί ως μέσω απόδειξης μη ενοχής, στην Ελλάδα οι διωκτικές αρχές απαίτησαν και πήραν μέσω του ΣτΕ, μία ακόμα αυθαίρετη δυνατότητα να οικοδομούν τις δικαστικές αποφάσεις και ποινές που τους βολεύουν..».

Στο βίντεο γίνεται ειδική αναφορά στην περίπτωση του κρατούμενου Τάσου Θεοφίλου και στην καταδίκη σε 36χρόνια του Μάριουο Σεϊσίδη

Δημοφιλή