ΔΙΕΘΝΕΣ
15/05/2017 16:05 EEST | Updated 15/05/2017 16:05 EEST

Η χολέρα έχει στοιχίσει τη ζωή 180 ανθρώπων στην Υεμένη. 11.000 τα ύποπτα κρούσματα

MOHAMMED HUWAIS via Getty Images
A Yemeni child, suspected of being infected with cholera, receives treatment at a hospital in Sanaa on May 15, 2017. / AFP PHOTO / Mohammed HUWAIS (Photo credit should read MOHAMMED HUWAIS/AFP/Getty Images)

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ) επιβεβαίωσε σήμερα 180 θανάτους από χολέρα από τις 27 Απριλίου, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της χώρας, που ελέγχεται από τους σιίτες αντάρτες Χούτι, που υπογράμμιζε πως η ασθένεια έχει στοιχίσει την ζωή 115 ανθρώπων στην πρωτεύουσα Σαναά.

Ο διευθυντής παγκόσμιων επιχειρήσεων της ΔΕΕΣ, Ντόμινικ Στίλχαρτ δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Άντεν ότι σε όλη την χώρα έχουν καταγραφεί 11.000 περισσότερα ύποπτα κρούσματα.

Την Κυριακή, οι αρχές κήρυξαν την Σαναά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της επιδημίας χολέρας και ζήτησαν την αρωγή της διεθνούς κοινότητας για αποτροπή της καταστροφής.

Η Υεμένη επλήγη από επιδημία χολέρας ήδη πέρυσι, καθώς η υγειονομική κατάσταση επιδεινώθηκε ραγδαία εξαιτίας του πολέμου που μαίνεται στη φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)