ΔΙΕΘΝΕΣ
17/05/2017 09:49 EEST | Updated 17/05/2017 09:49 EEST

Ο Αυστριακός υπουργός που ίσως καταφέρει να γίνει καγκελάριος ακολουθώντας την μέθοδο του... Μακρόν

Leonhard Foeger / Reuters
Austria's Foreign Minister Sebastian Kurz addresses a news conference in Vienna, Austria, May 12, 2017. REUTERS/Leonhard Foeger

Την πορεία του Γάλλου προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν, φαίνεται να προσπαθεί να ακολουθήσει ο 30χρονος υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο νεαρός υπουργός, γνωστός για την αυστηρή στάση που κρατά απέναντι στο ελληνικό πρόγραμμα και για το γεγονός ότι έκλεισε τα σύνορα στους πρόσφυγες, κατάφερε να λάβει την προεδρία του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος της Αυστρίας, μετά την παραίτηση του Ρέινολντ Μίτερλενερ, ο οποίος αδυνατούσε να λύσει τις εσωκομματικές διαφωνίες.

Την Κυριακή, ο Κουρτς προανήγγειλε αλλαγές στο Λαϊκό Κόμμα, οι οποίες θα σηματοδοτήσουν μια νέα πραγματικότητα για την μεταπολεμική Αυστρία. Στις εκλογές που θα ακολουθήσουν στις 15 Οκτωβρίου, ο Κουρτς είναι πιθανό να καταφέρει να εκλεγεί καγκελάριος ακολουθώντας την μέθοδο... Μακρόν.

Οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν να καταλαμβάνει την τρίτη θέση, ακολουθώντας τον νυν καγκελάριο Κρίστιαν Κερν και τον ακροδεξιό Χάινζ Κρίστιαν Στράσε.