ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12/06/2017 15:24 EEST | Updated 12/06/2017 15:25 EEST

Πασίγνωστος ποδοσφαιριστής προκάλεσε σάλο ανεβάζοντας αυτή την φωτογραφία στο Instagram

Οξεία κριτική έχει δεχτεί ο πρώην ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ, μετά από μια «σεξιστική» φωτογραφία που ανέβασε στο Instagram, όπου πρωταγωνιστούν τα παιδιά του.

Ο Τζέραρντ δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο στο οποίο οι τρεις κόρες του κρατούν αγκαλιά τον νεογέννητο γιο του. Με την πρώτη ματιά η φωτογραφία φαντάζει αθώα, μέχρι να παρατηρήσει κανείς το σχόλιο με το οποίο την έχει συνοδεύσει:

«Φαίνεται πως δεν θα χει πρόβλημα με το σιδέρωμα και το πλύσιμο (των ρούχων) όταν μεγαλώσει».

Όπως ήταν αναμενόμενο, προκλήθηκαν αντιδράσεις, καθώς ο πασίγνωστος πρώην ποδοσφαιριστής αναπαρήγαγε το στερεότυπο ότι οι δουλειές του σπιτιού είναι αποκλειστική υποχρέωση των γυναικών, οι οποίες «οφείλουν» να φροντίζουν τους άνδρες της ζωής τους.

Ευτυχώς, ζούμε σε μια εποχή όπου δεν έχουν όλοι οι μπαμπάδες τόσο περιορισμένες προοπτικές για τις κόρες τους. Ο Dwayne «The Rock» Johnson  είχε δώσει πρόσφατα ένα φανταστικό μάθημα πατρότητας σε όλους τους γονείς εκεί έξω, όταν ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία με την 16 μηνών κόρη του, Jasmine.

«Υπάρχουν κάποια πρωινά στη ζωή, στα οποία δε χρειάζεται να πεις λέξη. Αυτό δεν είναι ένα από αυτά τα πρωινά», έγραψε ο σταρ του «Fate of the Furious» κάτω από τη φωτογραφία και συνέχισε:

«Jazzy, άσε τον μπαμπά να σου πει τους στόχους του. Μέχρι τα 5 σου, θα κοιτάζεις τους ανθρώπους κατάματα ενώ θα τους σφίγγεις γερά το χέρι. Μέχρι τα 8 σου, θα ξέρεις πώς να ψαρεύεις, πώς να οδηγείς το ημιφορτηγό του μπαμπά και πώς να κάνεις αεροβική άσκηση. Και μέχρι τα 10 σου, θα μπορείς να λες ευθέως στους ανθρώπους “Καλή δουλειά, μου αρέσει πολύ, αλλά ας δούμε τώρα πώς μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη”».

Looks like his ironing and washing is sorted when he gets older 😄🤗 ❤️

A post shared by Steven Gerrard (@stevengerrard) on