ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
05/07/2017 10:51 EEST | Updated 05/07/2017 10:51 EEST

Μπενουά Κερέ: Η ΕΚΤ δεν έχει βεβαιωθεί για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Bloomberg via Getty Images
Benoit Coeure, executive board member of the European Central Bank (ECB), prepares for a Bloomberg Television interview in Frankfurt, Germany, on Monday, June 12, 2017. Euro-area inflation is becoming less reliant on European Central Bank stimulus, Coeure said. Photographer: Alex Kraus/Bloomberg via Getty Images

Οι χώρες της Ευρωζώνης δεν είναι ακόμη επαρκώς σαφείς για το είδος της ελάφρυνσης του χρέους που πιθανόν θα προσφέρουν στην Ελλάδα, ώστε να βεβαιωθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ότι το χρέος της είναι βιώσιμο, δήλωσε την Τετάρτη το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ.

«Υπήρξαν κάποιες σκέψεις από τους υπουργούς για το τι θα ήταν πιθανόν διατεθειμένοι να κάνουν το επόμενο έτος όσον αφορά τα μέτρα για το χρέος, αλλά δεν είναι πολύ συγκεκριμένες», είπε ο Κερέ σε συνέντευξη τύπου, προσθέτοντας: «Κατά την άποψή μας, και αυτή είναι ίσως μία εκτίμηση που κάνει και το ΔΝΤ, αυτές δεν είναι αρκετές για εμάς για να μειώσουν τις ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η οποία είναι προϋπόθεση για την έναρξη του QE. Θέλουμε να είμαστε βέβαιοι… και δεν είμαστε έως τώρα».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)