ΔΙΕΘΝΕΣ
07/07/2017 10:33 EEST | Updated 07/07/2017 10:33 EEST

Το Πεκίνο επέκρινε την αμερικο-ιαπωνική άσκηση πάνω από την Σινική Θάλασσα

VCG via Getty Images
SOUTH CHINA SEA, CHINA - JUNE 09: Image shows the platform for the trial mining of flammable ice at Shenhu area of the South China Sea on June 9, 2017 in Hainan Province of China. China has successfully mined about 210,000 cubic meters flammable ice in the South China Sea by June 10. The process went smoothly and the daily production reached 6,800 cubic meters during the trial mining. (Photo by Guo Junfeng/VCG)

Η Κίνα είναι σθεναρά αντίθετη στη χρήση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και των υπερπτήσεων ως δικαιολογίας για να πληγεί η κυριαρχία και η ασφάλειά της, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας Γκενγκ Σουάνγκ.

Απαντώντας σε δημοσίευμα ότι δύο βομβαρδιστικά αεροσκάφη των ΗΠΑ πέταξαν πάνω από τη Νότια Σινική Θάλασσα, ο εκπρόσωπος δήλωσε στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ότι η Κίνα σέβεται την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και των υπερπτήσεων στην Ανατολική Σινική Θάλασσα και τη Νότια Σινική Θάλασσα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

«Ωστόσο, η Κίνα είναι αντίθετη στο να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε χώρα το λάβαρο της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και των υπερπτήσεων για την επίδειξη στρατιωτικής δύναμης και την υπονόμευση της κυριαρχίας και ασφάλειας της Κίνας», πρόσθεσε ο Γκενγκ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)