ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/07/2017 11:42 EEST | Updated 25/07/2017 12:01 EEST

Άνδρας προσπαθεί να πείσει το ίντερνετ ότι η Φινλανδία δεν υπάρχει ως χώρα

World Data Locator Map, Finland. (Photo by: Encyclopaedia Britannica/UIG via Getty Images)
Encyclopaedia Britannica via Getty Images
World Data Locator Map, Finland. (Photo by: Encyclopaedia Britannica/UIG via Getty Images)

Ένας χρήστης της ιστοσελίδας Reddit έχει διχάσει το Ιντερνετ με τη θεωρία του που υποστηρίζει ότι η Φινλανδία δεν είναι αληθινή χώρα, σύμφωνα με την Independent.

Συγκεκριμένα ο Raregan ισχυρίζεται ότι η Φινλανδία πρόκειται απλά για την Ανατολική Σουηδία και ότι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν τροποποιήσει τους παγκόσμιους χάρτες ως μέρος μιας θεωρίας συνωμοσίας, ώστε να κρατήσει τον μύθο ζωντανό για την ύπαρξη της χώρας.

Όπως γράφει στο Reddit:

«Η ιδέα ότι μια ολόκληρη χώρα είναι κατασκευασμένη με τέτοιο τρόπο, φαίνεται τόσο περίεργη που κανείς δεν θα πίστευε ότι είναι αληθινή».

Επιπλέον, προσθέτει ότι η χώρα που είναι υπαίτια και εμπλεκόμενη στο ψέμα είναι η Ιαπωνία, λόγω του ότι η πιο δημοφιλής εταιρία με έδρα τη Φινλανδία, η Nokia, είναι Ιαπωνικής προέλευσης. Η Σουηδία και η Ρωσία ακολουθούν, όμως η ευθύνη δίνεται κυρίως στην Ιαπωνία και την αλιεία της. «Οι Ιάπωνες δεν συνηθίζουν να ψαρεύουν τόσο συχνά, λόγω των αυστηρών κανόνων αλιείας», γράφει συμπληρώνοντας ότι μετά τον Ψυχρό Πόλεμο «συμφώνησαν με τη Ρωσία να δημιουργήσουν μια «περιοχή» με το όνομα Φινλανδία, για να μπορούν να ψαρέψουν.

Μετά από τα επιχειρήματά του που δημοσίευσε στη σελίδα, ο άνδρας κατάφερε να πείσει κάποιους αναγνώστες.

Διαβάστε επίσης: Η Αυστραλία δεν υπήρξε ποτέ, είναι ένα ψέμα. Και αυτή είναι η πιο viral θεωρία συνωμοσίας των ημερών

Πηγή: Independent