Οι γούνινες κάπες της Νυχτερινής Φρουράς στο Game of Thrones δεν είναι τίποτα άλλο από χαλιά του Ikea

Η Νυχτερινή Φρουρά (Night's Watch) πρέπει να είναι το πλέον ετερόκλητο στρατιωτικό τάγμα στο Westeros, αλλά οι υπεύθυνοι των κοστουμιών στο Game of Thrones, ως έμπειροι επαγγελματίες του χώρου, βρήκαν τρόπο να τους κάνουν όλους να δέσουν μεταξύ τους.

Σε μια κουβέντα που έγινε την περασμένη χρονιά στο Getty Museum του Los Angeles, η οποία μόλις πρόσφατα άρχισε να γίνεται γνωστή στο διαδίκτυο, η εδώ και χρόνια επικεφαλής σχεδιάστρια κοστουμιών της διάσημης σειράς του HBO, αποκάλυψε ένα παράξενο μυστικό για την αγαπημένη φρουρά του Βορρά. Και αυτό είναι πως οι γούνινες κάπες των υπερασπιστών του Τείχους, είναι φτιαγμένοι από χαλιά του Ikea.

Η Michele Clapton, η οποία έχει δουλέψει σε όλες τις σεζόν του Game of Thrones εκτός από την 6η, προκάλεσε αρκετά γέλια στο κατά τα άλλα αυστηρό κοινό εκείνης της ημέρας, αποκαλύπτοντας ένα κόλπο του επαγγέλματός της.

«Ξέρω, δουλεύουμε με ό,τι μπορούμε», σχολίασε αστειευόμενη η Clapton, έχοντας πει αμέσως πριν πως οι μανδύες των στρατιωτών της Φρουράς έχουν ως βάση χαλιά του Ikea. Δυστυχώς, δεν αποκάλυψε ποια μοντέλα της αλυσίδας προτίμησαν.

Τα χαλιά που χρησιμοποιήθηκαν αρχικά κόπηκαν και χωρίστηκαν σε κομμάτια, στα οποία δόθηκε άλλη μορφή και έπειτα βάφτηκαν από την ενδυματολογική ομάδα της σειράς -η οποία αποτελείται από 80-100 άτομα, όπως είχε πει η Clapton στο Time- πριν διακοσμηθούν με βαριά δερμάτινα λουριά.

«Θέλω το κοινό να μπορεί σχεδόν να μυρίζει τα κοστούμια. Τα συγκεκριμένα έχουν κερωθεί και καταψυχθεί έτσι ώστε να (φαίνεται σαν να) ανήκουν στο τοπίο», είπε η σχεδιάστρια.

Η Clapton έχει επίσης σχεδιάσει κοστούμια για τη σειρά του Netflix «The Crown» και έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις όλα αυτά τα χρόνια πάνω στο θέμα της ενδυματολογίας. Για παράδειγμα, έχει αποκαλύψει πως τα οστά για τους Wildlings βρέθηκαν στο Ebay.

Η ομιλία της στο Getty εξήγησε σε μεγάλο βαθμό το πώς τα κοστούμια δίνουν πληροφορίες για τον κάθε χαρακτήρα στο Game of Thrones, περιγράφοντας τη διαδικασία για να εξοπλίσει με κοστούμια μια μεγάλη ποικιλία ηθοποιών από το Westeros μέχρι το Essos.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ενδιαφέρουσα ομιλία της Clapton στο Getty -το σημείο που μιλά για τα χαλιά από το Ikea είναι περίπου στο 27ο λεπτό.