ΕΙΔΗΣΕΙΣ
31/08/2017 05:04 EEST | Updated 31/08/2017 11:10 EEST

Τσίπρας και Μητσοτάκης κάνουν «ζέσταμα» για τη ΔΕΘ

SOOC

Μάχη για τις εντυπώσεις πριν τη ΔΕΘ τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την αξιωματική αντιπολίτευση.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επιδίδονται σε «ιδιότυπο» debate με παράλληλες εκδηλώσεις. Παράλληλα, η κεντροαριστερά δίνει ραντεβού στις 5 και 12 Νοεμβρίου στήνοντας κάλπες για την εκλογή της νέας ηγεσίας.

Σήμερα, Πέμπτη, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται το Impact Ηub Athens ώστε μετέχει σε σύσκεψη με εκπροσώπους επιχειρήσεων που αναπτύσσονται στους τομείς της κοινωνικής οικονομίας, της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Όπως αναφέρεται δε, στην ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού το Impact Hub Athens δομή που υποστηρίζει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, μέσα από προγράμματα ανάπτυξης επιχειρηματικών μοντέλων, που έχουν θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Εν τω μεταξύ, χθες, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός παρουσιάζοντας την επικαιροποιημένη εθνική στρατηγική για την διοικητική μεταρρύθμιση υποσχέθηκε προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ το 2018 καθώς και την πλήρη ψηφιοποιήση του Δημοσίου έως και το 2020. Παράλληλα, είπε ότι θα υπάρξει πλήρης ηλεκτρονική καταγραφή των νόμων ώστε να μην υπάρχει επικάλυψη.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως ο κ. Τσίπρας είχε επισκεφθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας και τον «Παπαστράτος».

Πριν τη ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας θα προλάβει να υποδεχθεί και τον Γάλλο πρόεδρο, Εμμανουέλ Μακρόν ο οποίος επικέπτεται την Αθήνα στις 7 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια στιγμή, η Νέα Δημοκρατία, προχωρά με ρυθμούς διαφορετικούς ενώ ανηφορίζει στη Θεσσαλονίκη αργότερα από τον πρωθυπουργό όπως και συνηθίζεται να κάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, θα βρίσκεται στη ΔΕΘ στις 15 - 16 και 17 Σεπτεμβρίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στην παρουσίαση της εναλλακτικής πρότασής του σε όλους τους τομείς της διακυβέρνησης της χώρας, δίνοντας ουσιαστικά και μια πρόγευση των όσων αναμένεται να πει από το βήμα της ΔΕΘ.

Σημαντικό είναι το επόμενο 15νθήμερο καθώς θα πρέπει η αντιπολιτευτική ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας να καταστεί σαφής. Mία πρώτη γεύση ήταν τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στους τομεάρχες του κόμματος.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας σε ενημέρωση προς τους πολιτικούς συντάκτες την Πέμπτη δήλωσε ότι στα δυόμισι χρόνια που είναι στην εξουσία, η κυβέρνηση επέβαλε την κομματικοποίηση στη Δημόσια Διοίκηση, έφερε την επιστροφή συνδικαλιστών, δημιούργησε νέες στρατιές κομματικών υπαλλήλων με νέες στρατιές συμβασιούχων, προώθησε τοποθετήσεις συγγενών και κολλητών με την αλόγιστη δημιουργία νέων δομών και θέσεων, προκάλεσε χειροτέρευση της θέσης της χώρας στην διαφθορά και προώθησε την ατιμωρησία.