ΔΙΕΘΝΕΣ
03/09/2017 15:45 EEST | Updated 03/09/2017 16:16 EEST

Τραμπ: «Θα δούμε» αν θα επιτεθούμε στη Βόρεια Κορέα

Mike Theiler / Reuters
President Donald Trump departs St. John's Episcopal Church ahead of First Lady Melania Trump after they attended services for a national

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο επίθεσης στη Βόρεια Κορέα ο Ντόναλτ Τραμπ. Συγκεκριμένα σε βίντεο που αναπαράγει το NBC, δημοσιογράφος ρωτά τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ αν σκοπεύει να επιτεθεί στην Πιονγιάνγκ, με τον μεγιστάνα να του απαντά «θα δούμε».

Εν τω μεταξύ, με νέο τιτίβισμά του στο Twitter, ο Τραμπ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να διακόψει τις εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με όσες χώρες συναλλάσσονται με τη Βόρεια Κορέα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν τη δυνατότητα, επιπλέον άλλων επιλογών, να βάλουν τέλος σε όλες τις εμπορικές συναλλαγές με όλες τις χώρες που κάνουν δουλειές με τη Βόρεια Κορέα», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter, στην οποία δεν κατονομάζει την Κίνα, προορισμό του 90% των βορειοκορεατικών εξαγωγών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συναντάται με τους συμβούλους του για την εθνική ασφάλεια, μετά την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Η ομάδα εθνικής ασφαλείας παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς το θέμα», ανέφερε σε δήλωση της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς. «Ο πρόεδρος και η ομάδα του για την εθνική ασφάλεια θα έχουν μια συνάντηση για να συζητήσουν περαιτέρω αργότερα σήμερα. Θα ενημερώνουμε όταν απαιτείται», πρόσθεσε.