Μια πολύ σημαντική ιστορία που λίγοι γνωρίζουν για τον Hugh Hefner, έγινε viral μετά το θάνατό του

Μια πολύ σημαντική ιστορία που λίγοι γνωρίζουν για τον Hugh Hefner, έγινε viral μετά το θάνατό του

Η ζωή του Hugh Hefner είναι, στο μεγαλύτερο μέρος της, γνωστή σε όλους μας. Από την ίδρυση του Playboy και τις ξέφρενες προσωπικές του σχέσεις με τις γυναίκες μέχρι τα ιστορικά πάρτυ στην Playboy Mansion και τις προκλητικές, για την εποχή, δηλώσεις του.

Ωστόσο, μετά την είδηση του θανάτου του τις προάλλες, σε ηλικία 91 ετών, μια άλλη, λιγότερο γνωστή ιστορία από τη ζωή του Hefner άρχισε να κάνει το γύρο του διαδικτύου, ρίχνοντας φως σε μια διαφορετική πλευρά του θρυλικού εκδότη και απόλυτου playboy. Αυτή του ενεργού υποστηρικτή των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και, άρα, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι χρήστες του Reddit ξεκίνησαν από χτες να μοιράζονται μια ιστορία από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του Playboy, όταν, γύρω στα δύο χρόνια κυκλοφορίας του, ο Hefner αποφάσισε να δημοσιεύσει στο περιοδικό μια μικρού μήκους ιστορία επιστημονικής φαντασίας με τον τίτλο «The Crooked Man», του Charles Beaumont. Η ιστορία είχε απορριφθεί προηγουμένως από το περιοδικό Esquire και είχε ως πυρήνα έναν κόσμο όπου οι ετερόφυλοι άντρες καταδικάζονταν για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, σε έναν κόσμο που η ομοφυλοφιλία ήταν η φυσιολογική τάξη των πραγμάτων.

Το περιοδικό έλαβε αρκετές οργισμένες επιστολές από αναγνώστες σχετικά με την απόφασή τους να δημοσιεύσουν το εν λόγω άρθρο, και τότε ο Hefner απάντησε στο κοινό του με δική του επιστολή.

«Αν ήταν λάθος να καταδικάζονταν οι ετερόφυλοι σε μια ομοφυλόφιλη κοινωνία, τότε το αντίθετο είναι επίσης λάθος», έγραφε.

Ο Hefner είχε παραδεχτεί δημοσίως το 1971 πως είχε πειραματιστεί σεξουαλικά και με άντρες, ενώ αργότερα χρησιμοποίησε το Playboy ως βήμα για να υποστηρίξει τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Σε μια επιστολή με τον τίτλο «Sexual Freedom» που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Σεπτεμβρίου του 2012 του Playboy, ο 86χρονος τότε Hefner έγραφε:

«Η μάχη για τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων είναι, στην πραγματικότητα, μια μάχη για τα δικαιώματα όλων μας. Χωρίς αυτή, θα γυρίσουμε την σεξουαλική επανάσταση σε μια παλιότερη, πουριτανική εποχή. Σήμερα, σε κάθε περιστατικό όπου τα σεξουαλικά δικαιώματα δέχονται επίθεση, θα βρείτε νομοθεσία που έχει επιβληθεί από άτομα που ασκούν διακρίσεις, τις οποίες μεταμφιέζουν ως θρησκευτική ελευθερία. Στόχος τους είναι να ταπεινώσουν τη σεξουαλικότητα όλων μας και να μας περιορίσουν στο να χρησιμοποιούμε το σεξ αποκλειστικά και μόνο για τη διαιώνιση του είδους μας. Για να το πετύχουν αυτό, θα ποινικοποιήσουν ολόκληρη τη σεξουαλική σας ζωή».

«Κανείς δεν πρέπει να υποταχθεί στη θρησκευτική τους ελευθερία και κανενός οι προσωπικές ελευθερίες δεν πρέπει να παραβιάζονται«, συμπλήρωνε. «Αυτή είναι η Αμερική και πρέπει να προστατέψουμε τα δικαιώματα όλων των Αμερικανών».

Μάλιστα σε μια παλαιότερη δήλωσή του στο The Daily Beast, ο Hefner είχε πει: «Αναμφισβήτητα, η αγάπη στις διάφορες παραλλαγές της, είναι αυτό που έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη στον κόσμο. Η ιδέα πως η έννοια του γάμου θα αμαυρωθεί από τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, είναι γελοία. Οι ετερόφυλοι δεν τον εξασκούν και τόσο καλά από μόνοι τους, ούτως ή άλλως».