ΔΙΕΘΝΕΣ
02/10/2017 07:57 EEST | Updated 02/10/2017 08:09 EEST

ΗΠΑ: Σκοτώστε το γιο του Μπιν Λάντεν πριν κάνει ό,τι και ο πατέρας του

Ho New / Reuters
Picture taken from undated Al Jazeera television footage purportedly shows Hamza bin Osama bin Laden (L), one of the sons of Saudi-born dissident Osama bin Laden, displaying what the Taliban say is wreckage from a U.S. helicopter near Ghazni. Child at right is unidentified. [ U.S. B-52 bombers continued to pound the front line of Taliban forces north of the Afghan capital November 7, 2001. ] POOR QUALITY VIDEO DOCUMENT (CREDIT REUTERS/Al-Jazeera TV)

«Σκοτώστε τον πριν αντιγράψει τις πρακτικές του πατέρα του». Με αυτό το μήνυμα οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ εξαπολύουν εξονυχιστικές έρευνες για τον εντοπισμό του γιου του Οσάμα Μπιν Λάντεν, Χάμζα Μπιν Λάντεν.

Σύμφωνα με τη Mirror, ο 28χρονος είναι «ενεργός» και καλεί τους μουσουλμάνους σε τζιχάντ. Ο Χάμζα από τα παιδικά του χρόνια προετοιμαζόταν για να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά μιας ομάδας των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στην Αμποταμπάντ του Πακιστάν το 2011.

Ο Χάμζα στο παρελθόν είχε απευθύνει εκκλήσεις για ενότητα μεταξύ των τζιχαντιστών και για να γίνουν επιθέσεις εναντίον της Δύσης.

Μέχρι σήμερα θεωρούνταν πως ο τρομοκράτης κρυβόταν στο Πακιστάν, ωστόσο, με τα ίδια κίνητρα, πιστεύεται ότι βρίσκεται στη Συρία.

Σε διάφορα ηχητικά ντοκουμέντα, ο γιος του Μπιν Λάντεν ζητούσε εκδίκηση για τον πατέρα του και προανήγγειλε επιθέσεις κατά των «αμερικανικών, γαλλικών και ισραηλινών συμφερόντων στην Ουάσινγκτον, στο Παρίσι και στο Τελ Αβίβ, ενώ είχε προτρέψει τους Σαουδάραβες να ανατρέψουν το μοναρχικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας.

«Ο γιος του Μπιν Λάντεν αργά ή γρήγορα θα βρίσκεται στα χέρια μας. Πολύ σύντομα, θα κάνει το λάθος και εμείς θα είμαστε εκεί και θα τον περιμένουμε». Τουλάχιστον 40 άντρες των ειδικών δυνάμεων βρίσκονται διάσπαρτα στη Συρία και τον κυνηγούν.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός είχε εμφανιστεί και τον Αύγουστο του 2015 με ένα παρόμοιο μήνυμα, κηρύσσοντας ένα νέο αγώνα στο εξωτερικό (από τις ΗΠΑ μέχρι τη Γαλλία και τη Βρετανία) και κάνοντας τους διεθνείς αναλυτές να ισχυρίζονται από τότε πως πρόκειται για τον αγαπημένο γιο του Οσάμα και νέο ηγέτη της αλ-Κάιντα.