ΔΙΕΘΝΕΣ
12/10/2017 15:52 EEST | Updated 12/10/2017 15:52 EEST

Έτοιμο για αποχώρηση από την UNESCO και το Ισραήλ

SEBASTIAN SCHEINER via Getty Images
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu attends the weekly cabinet meeting at his office in Jerusalem on October 1, 2017. / AFP PHOTO / POOL / Sebastian Scheiner (Photo credit should read SEBASTIAN SCHEINER/AFP/Getty Images)

Εντολή στον υπουργό Εξωτερικών να προετοιμάσει το έδαφος για την αποχώρηση του Ισραήλ από την UNESCO έδωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργούς, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης των ΗΠΑ να εγκαταλείψει τον Οργανισμό κατηγορώντας τον για «αντιισραηλινή προκατάληψη».

Ο Νετανιάχου, σύμφωνα με τη Haaretz, χαιρέτησε την κίνηση του Αμερικανού προέδρου, του Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντας τη ως μια γενναία και ηθική απόφαση διότι όπως τόνισε «η UNESCO έχει γίνει θέατρο του παραλόγου. Αντί να διαφυλάσσει την ιστορία τη διαστρέφει».

Λίγο νωρίτερα το Ισραήλ με αφορμή την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι αποχωρούν από την UNESCO, εξέφρασε την ικανοποίησή του υποστηρίζοντας ότι σηματοδοτεί την έναρξη μιας «νέας εποχής» για τα Ηνωμένα Έθνη και αποτελεί απόδειξη ότι θα πληρώσουν «ένα τίμημα» για τις αντιισραηλινές θέσεις τους.

«Εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή στα Ηνωμένα Έθνη: εκείνη όπου, όταν κάποιος κάνει διακρίσεις σε βάρος του Ισραήλ, θα πρέπει να πληρώνει το τίμημα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ντάνι Ντάνον, ο Ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ.