ΔΙΕΘΝΕΣ
20/10/2017 05:14 EEST | Updated 20/10/2017 05:15 EEST

Πούτιν: Κινητήριος δύναμη της παγκόσμιας οικονομίας η Κίνα. Έχουμε μεγάλα σχέδια συνεργασίας μαζί της

Mikhail Svetlov via Getty Images
SOCHI, RUSSIA - OCTOBER,19 (RUSSIA OUT) Russian President Vladimir Putin speeches during his meeting with Valdai Discussion Club members in Sochi, Russia. October, 19, 2017. Photo by Mikhail Svetlov/Getty Images)

Ως “απροσδόκητα ανοιχτό” χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν το 19ο Συνέδριο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, τονίζοντας ότι η Ρωσία έχει “ μεγάλα σχέδια συνεργασίας” με την Κίνα.

“Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στο συνέδριο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, το οποίο είναι απροσδόκητα ανοιχτό. Βλέπουμε δυσκολίες, αλλά και πιθανότητες,” δήλωσε ο Πούτιν στην διάρκεια συζήτησης της ρωσικής δεξαμενής σκέψης (Valdai Discussion Club) στο Σότσι.

Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε την Κίνα ως “την κινητήριο δύναμη” της παγκόσμιας οικονομίας.

Παρά το γεγονός ότι το ΑΕΠ της Κίνας, μειώθηκε στο 6,8% κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017, ο Πουτιν εκτίμησε ότι οι δομικές οικονομικές αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κίνα, θα οδηγήσουν σε βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, σχολιάζοντας την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην επαρχία Γκουϊτζόου κατά την τελευταία πενταετία, δήλωσε ότι ο σοσιαλισμός με κινεζικά χαρακτηριστικά, εισέρχεται σε “μία νέα εποχή.”

Ο Κινέζος πρόεδρος κάλεσε τα μέλη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος στην Κίνα, αλλά κι όλων των διαφορετικών εθνικών ομάδων που ζουν σε κινεζικό έδαφος, να προωθήσουν τον σοσιαλισμό αυτό, με τα κινεζικά χαρακτηριστικά.

Το σχόλιο του προέδρου Σι έγινε στην διάρκεια συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 19ου Συνεδρίου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, με την συμμετοχή αντιπροσωπείας από την επαρχία Γκουϊτζόου.

Διαβάστε επίσης:

Συνεδρίαση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Πώς η Κίνα εκλέγει του ηγέτες της

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post