Επίσκεψη Μητσοτάκη στον Άρειο Πάγο. Συναντήσεις με Βασιλική Θάνου και Ευτέρπη Κουτζαμάνη

Επίσκεψη Μητσοτάκη στον Άρειο Πάγο. Συναντήσεις με Βασιλική Θάνου και Ευτέρπη Κουτζαμάνη
Open Image Modal
Eurokinissi

Επίσκεψη στον Άρειο Πάγο πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου είχε συναντήσεις με την πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Βασιλική Θάνου και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά την έναρξη της συνάντησής του με την κ. Θάνου, «ως προς την καθυστέρηση της απονομής της Δικαιοσύνης, νομίζω ότι υπήρξαν πρόσφατα περιστατικά, τα οποία προβλημάτισαν την κοινή γνώμη. Και πιστεύω ότι, στα ζητήματα της ανεξαρτησίας, αλλά και της σωστής λειτουργίας της Δικαιοσύνης, πρέπει να υπάρχει και μια ευρύτερη διακομματική συμφωνία. Να στηρίζεται η Δικαιοσύνη, με κάθε τρόπο, από την πολιτική ηγεσία, ώστε απόλυτα ανεξάρτητη να μπορεί να επιτελεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο καθήκον της».

Κατά την έναρξη της συνάντησής του με την κ. Κουτζαμάνη, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, ταυτόχρονα, όμως, η Δικαιοσύνη πρέπει να απονέμεται και με την απαραίτητη ταχύτητα, ώστε να δίνεται και η εντύπωση στους πολίτες ότι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη δεν είναι μια υπόθεση, η οποία θα διαιωνιστεί μέσα από συνεχείς καθυστερήσεις. «Γνωρίζετε καλά, ότι η πρόσφατη αποφυλάκιση Ρουπακιά, προκάλεσε την κοινωνία» υπογράμμισε.