Δώδεκα έξυπνα κόλπα που μας λύνουν τα χέρια στην κουζίνα

Για τα περισσότερα προβλήματα υπάρχει μία έξυπνη λύση.

Η μαγειρική μπορεί να είναι μία πολύ ευχάριστη και ενίοτε θεραπευτική δραστηριότητα, αλλά οι παγίδες για τους πρωτάρηδες κρύβονται παντού. Το κρέας δεν κόβεται σωστά, το βούτυρο είναι παγωμένο, η κατσαρόλα ξεχειλίζει, το μέλι μένει στο κουτάλι και το ξεφλούδισμα του σκόρδου χρειάζεται καμμιά βδομάδα για να γίνει σωστά.

Ουδείς λόγος απελπισίας, όμως. Για όλα υπάρχουν οι κατάλληλες λύσεις - και τις γουγκλάραμε πριν από σας, για σας.

Κρεμμύδια στην κατάψυξη

 

Open Image Modal
Fuse via Getty Images

 

Για να μην κλαίμε με μαύρο δάκρυ όταν καθαρίζουμε και κόβουμε κρεμμύδια, τα βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 15 λεπτά πριν τα κόψουμε. Τα ένζυμα που μας κάνουν να κλαίμε παγώνουν και το κόψιμο των κρεμμυδιών γίνεται χωρίς δάκρυα.

Παγάκια για το ξάφρισμα

 

Open Image Modal
Instagram @tarikayoga_breathe
.

 

Ο πιο γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για να ξαφρίσουμε το λίπος από σούπες, ζωμούς και άλλες βραστές δημιουργίες, είναι να βάλουμε λίγα παγάκια σε ένα κομμάτι τουλπάνι και να τα περάσουμε πάνω από την επιφάνεια της κατσαρόλας. Το λίπος θα παγώσει και θα ξαφριστεί εύκολα και σωστά.

Για να μην μαυρίσουν οι μπανάνες

 

Open Image Modal
Pinterest @meganmomee
.

 

Αν τυλίξουμε λίγη πλαστική μεμβράνη γύρω από τα κοτσάνια, οι μπανάνες μας θα ζήσουν περισσότερο - και καλύτερα.

Ποιός φοβάται τα μαχαίρια

 

Open Image Modal
Instagram @5minutehacksgermany
.

 

Επειδή δεν είμαστε όλοι masterchef και υπάρχει σοβαρή πιθανότης να κόψουμε κανένα δάχτυλο ενώ σιφονάρουμε τον μαϊντανό μας, η λύση είναι ο κόφτης για πίτσα. Τα ψιλοκόβει όλα τέλεια, εκτός από τα δάχτυλά μας.

Μερίδες στην κατάψυξη

 

Open Image Modal
Instagram @katienutrifit2019
.

 

Ο τέλειος τρόπος για να καταψύξουμε σούπες, σάλτσες, ζωμούς και ζύμες, που θέλουμε να αποψύξουμε σε μερίδες, είναι οι πλαστικές θήκες αυγών.

Η κατσαρόλα ξεχείλισε

 

Open Image Modal
Reddit u/tyletri04
.

 

Μία ξύλινη κουτάλα πάνω στην κατσαρόλα, λύνει το πρόβλημα.

Το μέλι κόλλησε στο κουτάλι

Αν ψεκάσουμε το κουτάλι με λίγο λάδι, το μέλι θα πάει εκεί που πρέπει και το κουτάλι θα καθαρίσει πολύ εύκολα.

Πώς καθαρίζουμε τα σκόρδα

 

Open Image Modal
Instagram @5minbutten
.

 

 

Παίρνουμε ένα μεγάλο, φαρδύ μαχαίρι, βάζουμε την σκελίδα μας κάτω και την πιέζουμε δυνατά με το μαχαίρι, μέχρι να σκάσει. Μετά από αυτό, η φλούδα βγαίνει μόνη της.

Πώς καθαρίζουμε τα μανταρίνια

 

Open Image Modal
Instagram @5minbutten
.

 

Κόβουμε μία λεπτή φέτα φλούδας από την κορυφή του μανταρινιού, αφαιρούμε μία φέτα, βγάζουμε μαλακά την φλούδα από το υπόλοιπο φρούτο κι έχουμε ένα μανταρίνι σε λωρίδα, έτοιμο για φάγωμα.

Στιγμιαίο ξεπάγωμα βούτυρου

 

Open Image Modal
Instagram @sofabfood
.

 

Ξεχάσαμε να βγάλουμε το βούτυρο από το ψυγείο; Κανένα πρόβλημα. Το καπακώνουμε με ένα ποτήρι και η ζέστη που παγιδεύεται, το μαλακώνει σε μερικά λεπτά.

Πώς φτιάχνουμε τάκος

 

Open Image Modal
twitter @dryfebfunnies
.

 

Εύκολα. Κρεμάμε τις τορτίγιας ανάμεσα στην σχάρα του φούρνου και ανοίγουμε το γκριλ. 

Τα παγάκια που δεν νερώνουν τον καφέ

 

Open Image Modal
Simon McGill via Getty Images

 

Είναι φτιαγμένα από καφέ. Στοιχειώδες, αγαπητέ Γουότσον.