Λυκούδης: Ενδιαφέρουσα η πρόταση Γεννηματά για συνεργασία με το Ποτάμι

Λυκούδης: Ενδιαφέρουσα η πρόταση Γεννηματά για συνεργασία με το Ποτάμι
Open Image Modal
Sooc

Ενδιαφέρουσα χαρακτήρισε την πρόταση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, για συνεργασία με το Ποτάμι, ο Σπύρος Λυκούδης του Ποταμιού, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Παράλληλα, χαιρέτισε τη δήλωση Θεοδωράκη για συμμαχίες με προγραμματικές συμφωνίες και όχι με χειραψίες.

Όσον αφορά στα περί ηγεσίας στο κόμμα, τόνισε ότι δεν αμφισβητείται ο Στ. Θεοδωράκης, αλλά σημείωσε ότι τα προβλήματα του κόμματος αφορούν την πολιτική του ταυτότητα και την πολτική του στρατηγική.

Από πλευράς του, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Ιωάννης Μανιάτης, πρότεινε τη δημιουργία ενιαίου πολιτικού χώρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το Ποτάμι, τονίζοντας ότι κάθε κόμμα που θα συμμετάσχει θα μπορεί να κρατήσει την οργανωτική του αυτοτέλεια, αλλά ξεκαθάρισε ότι ο χώρος αυτός που θα εκφράζει τη σοσιαλδημοκρατία θα είναι ενιαίος με έναν επικεφαλής.

Η ηγεσία θα εκλεγεί από τον λαό μετά τον Ιούνιο, τόνισε ο κ. Μανιάτης και αφού θα έχει προηγηθεί συνέδριο που θα αποφασίσει για όνομα, σύμβολο και άλλα θέματα προγραμματικού λόγου. Πάντως, απέκλεισε οποιαδήποτε συνεργασία με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.