Τα highlights της ορκωμοσίας: H γοητευτική Μπέτυ Μπαζιάνα, ο Καραμανλής χωρίς γραβάτα και το...σάλτο του Θεοδωράκη

Τα highlights της ορκωμοσίας: H γοητευτική Μπέτυ Μπαζιάνα, ο Καραμανλής χωρίς γραβάτα και το...σάλτο του Θεοδωράκη
|
Open Image Modal
eurokinissi

Μετά από ένα μήνα, «νεοφώτιστοι» και «παλαίμαχοι» βουλευτές βρέθηκαν ξανά όλοι μαζί στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής για την καθιερωμένη ορκωμοσία. Μόνη «τρανταχτή» απουσία αυτή του νέου υπουργού Οικονομίας, Γιάνη Βαρουφάκη- ο οποίος βρίσκεται στο Βερολίνο για τη συνάντηση με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών- τον οποίο φαίνεται πως αγαπούν να απαθανατίζουν με κάθε ευκαιρία οι φωτογράφοι.

Η κάμερα όμως φαίνεται πως αγαπάει και τη σύντροφο του πρωθυπουργού, Μπέτυ Μπαζιάνα η οποία παρακολούθησε διακριτικά την τελετή ορκωμοσίας.

Open Image Modal

Δεν έλειψαν και τα ενδιαφέροντα φωτογραφικά καρέ όπως για παράδειγμα από την εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή χωρίς γραβάτα αλλά και του Σταύρου Θεοδωράκη για πρώτη φορά με γραβάτα να τραβάει φωτογραφίες με το κινητό του. Ή τα στιγμιότυπα από την άφιξη των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Η δε κάμερα «έπιασε» όμως και τον Σταύρο Θεοδωράκη και «πηδάει» ένα πεζουλι για να αποφύγει τους δημοσιογράφους...

Ενδιαφέρουσα όμως ήταν και η άφιξη της Ουρανία Μιχαλολιάκου με το βαθύ ντεκολτέ, ενώ ξεχωριστές ήταν και οι παρουσίες της Όλγας Κεφαλογιάννη καθώς και της βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανέτας Καββαδία, η οποία επέλεξε ένα φόρεμα σε βαθύ κόκκινο χρώμα.

Υπάρχουν όμως και τα καρέ από τα έδρανα της Βουλής με τα εγκάρδια ενσταντανέ με πρωταγωνιστές τη Ντόρα Μπακογιάννη ή τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, την πρώτη φορά που ο πρόεδρος κόμματος της Αριστεράς κάθισε στα κυβερνητικά έδρανα στη θέση του πρωθυπουργού, αλλά και την πρώτη φορά που η αρχαιότερη αρχηγός κόμματος- μέχρι πρόσφατα- παραχώρησε τη θέση της στον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στιγμιότυπα από την ορκωμοσία των βουλευτών
(01 of34)
Open Image Modal
Η Ουρανία Μιχαλολιάκου, με κλασσικές ενδυναματολογικές επλογές και βαθύ ντεκολτέ φθάνει συνοδευόμενη στη Βουλή (credit:EUROKINISSI)
(02 of34)
Open Image Modal
Οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αφίχθησαν στη Βουλή αρκετή ώρα πριν την ορκωμοσία (credit:Eurokinissi)
(03 of34)
Open Image Modal
Όλοι οι βουλευτές της ΧΑ που έχουν προφυλακιστεί εισήλθαν στο κτήριο της Βουλής από διαφορετική είσοδο (credit:Eurokinissi)
(04 of34)
Open Image Modal
Πάνος Σκουρλέτης και Βαγγέλης Μεϊμαράκης μπαίνουν μαζί στο Κοινοβούλιο (credit:EUROKINISSI)
(05 of34)
Open Image Modal
Πάντα εντυπωσιακή η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη (credit:EUROKINISSI)
(06 of34)
Open Image Modal
Η ορκωμοσία είχε και τα απρόοπτά της, όπως το τρακάρισμα στο προαύλιο της Βουλής, με το αυτοκίνητο της Αρχιεπισκοπής (credit:EUROKINISSI)
(07 of34)
Open Image Modal
Στο πειρασμό να τραβήξει φωτογραφίες με το κινητό του, δεν αντίσταθηκε ούτε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης (credit:SOOC)
(08 of34)
Open Image Modal
Η πρώτη μάλλον φορά που "βλέπουμε" το Στάυρο Θεοδωράκη με γραβάτα. Εδώ, εμφανώς ευδιάθετος αγκαλιάζεται με την Όλγα Κεφαλογιάννη (credit:SOOC)
(09 of34)
Open Image Modal
Πάντα στα πίσω έδρανα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ο οποίος επίσης επέλεξε να μην φορέσει γραβάτα (credit:SOOC)
(10 of34)
Open Image Modal
Σταθερός στην επιλογή του να κάθεται στη γαλαρία ο Γρηγόρης Ψαριανός (credit:EUROKINISSI)
(11 of34)
Open Image Modal
Οι βουλευτές, έχοντας να συναντηθούν προφανώς μερικές εβδομάδες, σπεύδουν να αγκαλιαστούν και να ανταλλάξουν φιλιά όπως ο Κώστας Ζουράρις από τους ΑΝΕΛ, ο οποίος έσπευσε να χαιρετήσει θερμά τη Ντόρα Μπακογιάννη (credit:Eurokinissi)
(12 of34)
Open Image Modal
Ελαφώς προβληματισμένη φαίνεται η Ραχήλ Μακρή κοιτάζοντας γύρω της τις θέσεις που "πιάνουν" οι συνάδελφοί της. Η ίδια για πρώτη φορά αναζητά έδρανο μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (credit:Eurokinissi)
(13 of34)
Open Image Modal
Η Ανέτα Καββαδία ξεχώρισε στην αίθουσα του κοινοβουλίου με το κόκκινο φόρεμα που επέλεξε. Αν και "πρωτάρα" ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα είναι έμπειρη στα κοινοβουλευτικά πράγματα, αφού έχει μακρά θητεία στο πολιτικό ρεπορτάζ (credit:Eurokinissi)
(14 of34)
Open Image Modal
Στη θέση του πρωθυπουργού πλέον ο Αλέξης Τσίπρας- εμφανώς αμήχανος- έχοντας στο πλευρό του τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη (credit:Eurokinissi)
(15 of34)
Open Image Modal
Για πρώτη φορά μετά από 2,5χρόνια κάποιοι βουλευτές της ΝΔ όπως ο Γιάννης Βρούτσης επέστρεψε "κατέβηκε" από τα έδρανα της κυβέρνησης και πήρε τη θέση του μαζί με τον συνάδελφό του, Άδωνη Γεωργιάδη στα έδρανα των βουλευτών. (credit:Eurokinissi)
(16 of34)
Open Image Modal
Πρώτη φορά βολευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάθονται στα έδραν των μελών της κυβέρνησης. Εδώ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής φαίνεται να δέχεται ευχές για τα νέα του καθήκοντα (credit:Eurokinissi)
(17 of34)
Open Image Modal
«Πρωτάρηδες» στα κυβερνητικά έδρανα και οι Νάντια Βαλαβάνη και Γιάννης Πανούσης (credit:Eurokinissi)
(18 of34)
Open Image Modal
Η επιστροφή, αν και περιορισμένης διάρκειας, των προφυλακισμένων βουλευτών της ΧΑ, στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής (credit:Eurokinissi)
(19 of34)
Open Image Modal
Ο νέος υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης συνομιλεί με τη βουλευτή της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη (credit:Eurokinissi)
(20 of34)
Open Image Modal
Η Αλέκα Παπαρήρα για πρώτη φορά από το 1993 δεν είναι πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ αφού παραιτήθηκε από της θέση της ΓΓ της ΚΕ του κόμματος (credit:Eurokinissi)
(21 of34)
Open Image Modal
Ευφορία, χαμόγελα και συνωστιμός για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. (credit:Eurokinissi)
(22 of34)
Open Image Modal
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας για πρώτη φορά στη θέση του προέδρου της ΚΟ του ΚΚΕ. Στο πλευρό του ο Θανάσης Παφίλης, από τους "παλιούς" στα κοινοβουλευτικά έδρανα (credit:Eurokinissi)
(23 of34)
Open Image Modal
Ο υπ.Επικρατείας Νίκος Παπάς και ο υπ.Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης φαίνεται απορροφημένοι στην ανάγνωση κάποιου σημειώματος (credit:Eurokinissi)
(24 of34)
Open Image Modal
Ο Πάνος Καμμένος χαιρετά τον βουλευτή του Ποταμιου πλέον, Σπύρο Λυκούδη (credit:Eurokinissi)
(25 of34)
Open Image Modal
Χαμόγελα και θερμές χειραψίες μεταξύ του Μάκη Βορίδη και του πρώην Προέδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη ο οποίος επέστρεψε στα βουλευτικά έδρανα (credit:Eurokinissi)
(26 of34)
Open Image Modal
Πρέσβεις από 87 χώρες παρακολούθησαν την τελετή ορκωμοσίας στη Βουλή (credit:EUROKINISSI)
(27 of34)
Open Image Modal
Ο πρώην πρωθυπουργός κατευθύνεται προς τη θέση του στα έδρανα της ΝΔ (credit:Eurokinissi)
(28 of34)
Open Image Modal
Συνεννοήσεις του Πρωθυπουργού με τον Γιάννη Δραγασάκη ακόμη και στο πάρα πέντε της ορκωμοσίας των νέων βουλευτών (credit:Eurokinissi)
(29 of34)
Open Image Modal
Για κάποιους εκ των βουλευτών η ορκωμοσία ήταν σαφώς ένας γεγονός που άξιζε να το απαθανατίσουν με την φωτογραφική κάμερα του κινητού τους τηλεφώνου (credit:Eurokinissi)
(30 of34)
Open Image Modal
Ασπασμούς και συγχαρητήρια δέχεται και η Ζωή Κωνσταντοπούλου που θα είναι και η νεά Πρόεδρος της Βουλής (credit:Eurokinissi)
(31 of34)
Open Image Modal
Αλλαγή εδράνων για το ΠΑΣΟΚ και φυσικά για τον πρόεδρο του κόμματος, Ευάγγελο Βενιζέλο (credit:SOOC)
(32 of34)
Open Image Modal
Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε δια χειραψίας τους αρχηγούς κομμάτων μεταξύ των οποίων και τον Δημήτρη Κουτσουμπα, ο οποίος δέχθηκε με χαμόγελο την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα (credit:SOOC)
(33 of34)
Open Image Modal
"Πρωτάκι" στη Βουλή και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελαρίδης (credit:sooc)
(34 of34)
Open Image Modal
Στα "πηγαδάκια" της Βουλής ενέδωσε και ο πρώην Πρωθυπουργός, ο οποίος μετά από 2,5χρόνια "κατέβηκε" από τα κυβερνητικά έδρανα. Εδω΄με την πρώην κυβερνητική εκπρόσωπο, Σοφία Βούλτεψη (credit:SOOC)