Ο The Weeknd σε μία σουρεαλιστική κινηματογραφική οδύσσεια και ο Βενσάν Λιντόν στην ταινία «Η Απόφαση» (γαλλικό ριμέικ της ταινίας «Locke» του Στίβεν Νάιτ με τον Τομ Χάρντι).
Ακόμη, η βραβευμένη ταινία του Κωστή Χαραμουντάνη «Κιούκα Πριν το Τέλος του Καλοκαιριού» και «Λαμπυρίσματα» από την Ισπανίδα Πιλάρ Παλομέρο.
Στις αίθουσες επίσης, το Βλέπω το Θάνατό σου 6 και το action comedy «Guns Up». Αυτές είναι οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 15 Μαΐου.
Hurry Up Tomorrow
Ένας μουσικός που υποφέρει από αϋπνίες, συναντά μία μυστηριώδη άγνωστη -στον ρόλο η Τζένα Ορτέγκα– που τον οδηγεί σε ένα ταξίδι, το οποίο ανατρέπει όλα όσα ήξερε μέχρι τώρα για τον εαυτό του. Η σουρεαλιστική κινηματογραφική οδύσσεια του σταρ της R&B, The Weeknd, φέρει τον ίδιο τίτλο με το έκτο στούντιο άλμπουμ του, το οποίο κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό.
Η ταινία είναι ένα κινηματογραφικό roman à clef, που αφηγείται την ιστορία ενός σούπερ σταρ ο οποίος ονομάζεται The Weeknd, γνωστός για τη μελαγχολική μουσική του και την μοναχική προσωπικότητά του, που ενώ βρίσκεται σε περιοδεία, φορτώνει τον οργανισμό του με ναρκωτικά και αλκοόλ. Όταν χάνει τη φωνή του πάνω στη σκηνή, ξεκινάει η κάθοδός του στην τρέλα. Ο Μπάρι Κίογκαν υποδύεται τον καλύτερό του φίλο.
Το 2022, στο τέλος της πρώτης του περιοδείας, ο Weeknd, γνωστός εκτός των άλλων, για την ανοιχτή στάση του όσον αφορά την κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ στο παρελθόν, έχασε τη φωνή του ενώ ήταν στο SoFi Stadium στο Inglewood της Καλιφόρνια. Όπως έχει δηλώσει, το περιστατικό προκάλεσε την ψυχική κατάρρευση του.
Λαμπυρίσματα
Η ζωή της Iζαμπέλ παίρνει μια απροσδόκητη τροπή όταν η φοιτήτρια κόρη της Mανταλέν, που ζει σε άλλη πόλη, της ζητά να επισκέπτεται τακτικά τον Ραμόν, τον πρώην σύζυγό της, ο οποίος είναι άρρωστος.
Μετά από δεκαπέντε χρόνια χωρισμού και αποξένωσης, η Ιζαμπέλ, που έχει ξαναφτιάξει τη ζωή της, βλέπει στο πρόσωπο του πρώην της έναν άγνωστο και αρχίζει να ξαναζεί και πάλι στο μυαλό της όλες τις πικρίες και τις μνησικακίες που νόμιζε ότι είχε ξεπεράσει. Ωστόσο, στην πορεία, η συναναστροφή με τον Ραμόν στην πιο ευάλωτη στιγμή του, θα της επιτρέψει να δει την αποτυχία τους με άλλα μάτια και να επικεντρωθεί στο παρόν της ζωής της.
Η βραβευμένη με Goya σκηνοθέτις Πιλάρ Παλομέρο επιστρέφει με μια συγκινητική ιστορία για τις οικογενειακές σχέσεις που βασίζεται στο βραβευμένο βιβλίο «A Heart Too Big» της Eider Rodríguez.
H ταινία απέσπασε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την Πατρίθια Λoπέθ Αρναΐθ στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν. Συμπρωταγωνιστούν οι Αντόνιο ντε λα Τόρε, Tζούλιαν Λόπεζ, Μαρίνα Γκουερόλα.
Κιούκα Πριν το Τέλος του Καλοκαιριού
Ένας πατέρας με τα δίδυμα ενήλικα παιδιά του ταξιδεύουν στον Πόρο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές με το οικογενειακό ιστιοφόρο. Χωρίς να το γνωρίζουν, τα αδέλφια συναντούν τη βιολογική τους μητέρα η οποία τα εγκατέλειψε όταν ήταν μωρά. Αυτή η συνάντηση θα καταλήξει σε μια γλυκόπικρη ιστορία ενηλικίωσης για όλους τους εμπλεκόμενους.
To μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Κωστή Χαραμουντάνη έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο παράλληλο πρόγραμμα ACID του Φεστιβάλ Καννών και απέσπασε τέσσερα βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2024, όπως και έξι υποψηφιότητες στα Βραβεία Ίρις 2025. Πρωταγωνιστούν Συμεών Τσακίρης, Έλσα Λεκάκου, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Έλενα Τοπαλίδου, Αφροδίτη Καποκάκη, Στάθης Αποστόλου, Ιόλη Καλαϊτζή, Χρυσή Βιδαλάκη.
Η Απόφαση
Ο Ζοζέφ Κρος είναι δυνατός και αξιόπιστος, όπως το σκυρόδεμα που γεμίζει τα θεμέλια των πύργων που χτίζει. Όποιο κι αν είναι το πρόβλημα, προσωπικό ή επαγγελματικό, έχει τη λύση. Ένα βράδυ, μετά από ένα μυστηριώδες τηλεφώνημα, μπαίνει στο αυτοκίνητό του και φεύγει από το εργοτάξιο του πιο διάσημου κατασκευαστικού έργου της καριέρας του.
Στην έξοδο, πρέπει να αποφασίσει ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει. Αριστερά ή δεξιά, ένα νέο πεπρωμένο τον περιμένει. Καθώς τα θεμέλια της ζωής του -έρωτας, οικογένεια, καριέρα- καταρρέουν, ο Ζοζέφ βγαίνει στο δρόμο παρέα μόνο με τους δαίμονές του και το κινητό του τηλέφωνο.
Η νέα ταινία του Ζιλ Μπουρντός είναι ριμέικ της ταινίας «Locke» του Στίβεν Νάιτ με τον Τομ Χάρντι. Πρωταγωνιστής στην «Απόφαση» (Le Choix) είναι ο Βενσάν Λιντόν. Το σενάριο συνυπογράφουν Στίβεν Νάιτ και Μισέλ Σπινόζα. Στο καστ επίσης, οι Εμανουέλ Ντεβός, Μικά Λεσκό.
Guns Up
Το πρωί πηγαίνει τα παιδιά του σχολείο. Το βράδυ μαζεύει χρέη για λογαριασμό της μαφίας. Όταν ο Ρέιμοντ, ένας πρώην αστυνομικός που δουλεύει ως μπράβος αποφασίσει να αποσυρθεί, θα έχει μόνο ένα βράδυ στη διάθεσή του για να απομακρύνει την οικογένειά του από την πόλη και να τη σώσει από τη μαφία.
Κέβιν Τζέιμς και Κριστίνα Ρίτσι στο action comedy του Έντουαρντ Ντρέικ (σενάριο – σκηνοθεσία). Στο καστ επίσης, οι Λουίς Γκουζμάν, Μελίσα Λίο.
Βλέπω το Θάνατό σου: Δεσμοί Αίματος
Το νέο κεφάλαιο της αιματοβαμμένης σειράς ταινιών μεταφέρει το κοινό στην αρχή. Βασανισμένη από έναν βίαιο εφιάλτη που όλο επανέρχεται, η φοιτήτρια Stefanie αναζητά το μοναδικό άτομο που μπορεί να σπάσει τον φαύλο κύκλο και να σώσει την οικογένεια της από την αναπόδραστη, φρικτή μοίρα.
Είκοσι πέντε χρόνια μετά την πρώτη ταινία και ύστερα από ένα διάλειμμα 14 ετών, το «Final Destination: Bloodlines» είναι εδώ για να συνδέσει όλες τις προηγούμενες. «Στο θάνατο δεν υπάρχουν ατυχήματα, δεν υπάρχουν συμπτώσεις, δεν υπάρχουν ατυχίες και δεν υπάρχουν τρόποι διαφυγής», έλεγε ο William Bludworth στο πρώτο Final Destination (2000), μια ταινία τρόμου χωρίς δολοφόνο, βαμπίρ ή ζόμπι, αλλά μόνο με το απειλητικό φάσμα του θανάτου και τη σκληρή πραγματικότητα: όσο μακριά κι αν τρέχουμε ή όσο κι αν κρυβόμαστε, θα έρθει για όλους μας.
Πρωταγωνιστούν οι Κέιτλιν Σάντα Χουάνα, Τέο Μπριόνες, Ρίτσαρντ Χάρμον, Όουεν Πάτρικ Τζόινερ, Ρία Κίλστεντ, Άννα Λορ, Μπρεκ Μπέισινγκερ καιΤόνι Τοντ. Σκηνοθετούν οι Άνταμ Στάιν και Ζακ Λιπόβσκι, σε σενάριο των Γκάι Μπιούζικ και Λόρι Έβανς Τέιλορ, βασισμένο σε χαρακτήρες που δημιούργησε ο Τζέφρι Ρέντικ.
Αντίο Βερολίνο (1994)
Ένας σκηνοθέτης έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα για να συναντήσει έναν μυστηριώδη παραγωγό αλλά θα βρεθεί μπροστά σε απροσδόκητες καταστάσεις και ένα ακόμη πιο απροσδόκητο φινάλε. Παίζουν Παναγιώτης Θανασούλης, Εύα Στυλάντερ, Γρηγόρης Βαφιάς, Δημήτρης Αθανίτης, Νίκος Τριανταφυλλίδης. Το ντεμπούτο του Δημήτρη Αθανίτη σε επετειακή επανέκδοση.