Στο Λας Βέγκας πραγματοποιήθηκαν φέτος τα αποκαλυπτήρια της περίφημης λίστας των «50 Καλύτερων εστιατορίων του κόσμου», με ένα νέο εστιατόριο να καταλαμβάνει την πρώτη θέση.

Πρόκειται για το Disfrutar, στη Βαρκελώνη, που διαδέχθηκε το στέμμα από το εστιατόριο «Central», στη Λίμα του Περού.

Advertisement
Advertisement

 

Το πιο κλασικό ατομικό μενού κοστίζει 290 ευρώ, με μια «ελάχιστη» επιβάρυνση του ύψους των 160 ευρώ, για όποιον επιθυμεί να συνδυάσει το γεύμα του με κρασί.

Oι σεφ του Disfrutar με το τρίτο αστέρι Michelin, το 2023. JOSEP LAGO via Getty Images

 

Επιπλέον, προσφέρεται και ένα μοναδικό μενού για το τραπέζι που κοστίζει από 1.050 ευώ έως 390 ανά άτομο – όσο περισσότερα άτομα, τόσο χαμηλότερος ο λογαριασμός.

Στην κουζίνα του Disfrutar. Europa Press News via Getty Images

«Ο συνδυασμός εξαιρετικά ευφάνταστων πιάτων, αξεπέραστης τεχνικής μαεστρίας και παιχνιδιάρικης παρουσίασης, έχει ως αποτέλεσμα την γευστική εμπειρία μιας ζωής, γεμάτη εκπλήξεις και αναμνήσεις», έγραψε η επιτροπή του θεσμού «50 Best», για να δικαιολογήσει αφενός την πρωτιά και αφετέρου τις τσουχτερές τιμές του Disfrutar, που στα ισπανικά σημαίνει «απολαμβάνω».

Στις σπεσιαλιτέ του Disfrutar περιλαμβάνονται:

Advertisement
  • Ντόνατ με γέμιση χαβιάρι

  • Παγωμένο σάντουιτς με γκασπάτσο

  • Ταϊλανδέζικη σουπιά με καρύδα

    Advertisement
Στην κουζίνα του Disfrutar. Xavi Torrent via Getty Images

Ολόκληρη τη λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2024 εδώ.

(Με πληροφορίες από skynews).

Advertisement