Τέλος τα Chicken Big Mac στην ΕΕ - Δικαστικό φρένο στο δημοφιλές μπέργκερ των McDonald's

Το Γενικό Δικαστήριο που εδρεύει στο Λουξεμβούργο αποφάσισε υπερ της Ιρλανδέζικης αλυσίδας Supermac.
Αρχείο (01/26/05)- Ένα γεύμα Big Mac από τα McDonalds σε κατάστημα στη Βοστώνη.
Αρχείο (01/26/05)- Ένα γεύμα Big Mac από τα McDonalds σε κατάστημα στη Βοστώνη.
MediaNews Group/Boston Herald via Getty Images via Getty Images

Τέλος τα “Big Mac” για την McDonald’s καθώς η Αμερικάνικη αλυσίδα γρήγορου φαγητού έχασε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί αυτόν τον όρο για τα προιόντα πουλερικών καθώς δεν τον είχε χρησιμοποιήσει τα τελευταία πέντε χρόνια.

Το Γενικό Δικαστήριο που εδρεύει στο Λουξεμβούργο και είναι το δεύτερο ανώτατο δικαστήριο της Ευρώπης αποφάσισε υπερ της Ιρλανδέζικης αλυσίδας Supermac βάζοντας τέλος σε μια μακροχρόνια διαμάχη για το εμπορικό σήμα.

Η απόφαση του δικαστηρίου επικεντρώθηκε στην προσπάθεια της Supermac το 2017, να ανακαλέσει τη χρήση του ονόματος Big Mac που είχε καταχωρίσει η αμερικανική εταιρεία το 1996 για προϊόντα και υπηρεσίες κρέατος και πουλερικών που παρέχονται σε εστιατόρια της.

Η διαμάχη ξέσπασε όταν το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) απέρριψε την αίτηση ανάκλησης της Supermac και επιβεβαίωσε τη χρήση του όρου από τη McDonald’s για μπέργκερ με κρέας και κοτόπουλο, με αποτέλεσμα η ιρλανδική εταιρεία να αμφισβητήσει την απόφαση.

Η Supermac’s, η οποία άνοιξε τα πρώτα της εστιατόρια στο Γκάλγουεϊ της ιρλανδίας το 1978, πουλά μπέργκερ με μπιφτέκια βοδινού και κοτόπουλου, τηγανητές κοτομπουκιές και σάντουιτς.

Το Γενικό Δικαστήριο απέρριψε τα επιχειρήματα της McDonald’s, ακυρώνοντας και τροποποιώντας την απόφαση του EUIPO.

«Η McDonald’s χάνει το εμπορικό σήμα της ΕΕ για το Big Mac για τα προϊόντα πουλερικών», τόνισαν οι δικαστές.

Η απόφαση μπορεί να προσβληθεί στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο είναι και το ανώτατο δικαστήριο στην Ευρώπη.

Δημοφιλή