Από επικοινωνιακής πλευράς, η συνέντευξη Τύπου του Σκοτ Μπέσεντ στον Λευκό Οίκο πρέπει να εγείρει προβληματισμούς, καθώς φάνηκε ότι δεν γνώριζε τα ονόματα των δημοσιογράφων που του απήυθυναν ερωτήσεις. Για να καταφέρει να τους διακρίνει, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ χρησιμοποίησε τους εξής χαρακτηρισμούς: «Εσείς με τα γκρίζα μαλλιά», «εσείς με το ροζ σακάκι», «εσείς με τα γυαλιά», δείχοντας τους αντίστοιχους δημοσιογράφους.
Ο Σκοτ Μπέσεντ «δείχνει» τους δημοσιογράφους αντί να τους κατονομάζει
Στη συνέχεια αστειεύτηκε λέγοντας: «Όχι, δεν έχετε γκρίζα μαλλιά, εντάξει», με τον δημοσιογράφο να προχωρά αμέσως στην ερώτησή του.. Στη συνέχεια, ο υπουργός Οικονομικών έδωσε τον λόγο σε άλλη δημοσιογράφο, αναφερόμενος στο ροζ σακάκι που φορούσε, προκαλώντας εκ νέου αμηχανία στους παρευρισκόμενους. «Εσύ με το ροζ» ακούγεται να λέει ενώ ακολούθησε κι ένας με γυαλιά.
Το ίδιο επαναλήφθηκε και με έναν δημοσιογράφο με γυαλιά μυωπίας και μία δημοσιογράφο με ροζ σακάκι. Παρά την προσπάθεια του Μπέσεντ να κάνει χιούμορ με την άγνοια του το κλίμα στην αίθουσα έμοιαζε μάλλον αμήχανο.
Την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο πραγματοποιεί συνήθως η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κάρολαϊν Λέβιτ, η οποία τώρα βρίσκεται σε άδεια από τα καθήκοντά της αφού γέννησε το δεύτερο παιδί της. Η Λέβιτ, όπως είναι φυσικό, γνωρίζει τα ονόματα όλων των δημοσιογράφων και τα ΜΜΕ στα οποία εργάζονται γι’ αυτό δεν προκύπτουν καταστάσεις, όπως αυτή με τον Σκοτ Μπέσεντ.
Παρ’ όλα αυτά όταν ένας υπουργός ή πολιτικός στις ΗΠΑ δίνει συνέντευξη Τύπου είτε έχει έναν εκπρόσωπο που στέκεται δίπλα του και δίνει τον λόγο στους δημοσιογράφους των οποίων τα ονόματα γνωρίζει είτε ο πολιτικός δίνει το λόγο σηκώνοντας το χέρι και δείχνοντας προς το μέρος του δημοσιογράφου. Γενικά δεν θεωρείται ευγενικό να δίνει κανείς τον λόγο σε συνέντευξη Τύπου χρησιμοποιώντας τα χαρακτηριστικά της εμφάνισης κάποιου.