117 τα κρούσματα του κορονοϊού στην χώρα μας - Ανακοινώθηκαν 18 νέα

Κλείνουν γυμναστήρια, σινεμά, θέατρα και κέντρα διασκέδασης.
HuffPost Greece

Στα 117 έφτασαν τα συνολικά κρούσματα του κορονοϊού στην χώρα, τα οποία αναμένεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τις επόμενες μέρες.

Εκκληση σε γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό παραϊατρικό προσωπικό να υποβάλλουν αίτηση για να προσληφθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού απεύθυνε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι θα παραμείνουν κλειστά για 15 ημέρες, δικαστήρια, θέατρα, κινηματογράφοι, παιδότοποι, γυμναστήρια, νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και οι καλλιτεχνικοί χώροι.

Ο κ. Τσιόδρας κατά την ενημέρωσή του για την πορεία του Covid-19 το απόγευμα της Πέμπτης διευκρίνισε ότι από τα 117 κρούσματα, τα 107 έχουν γνωστή σύνδεση ωστόσο υπάρχουν και δέκα ορφανά κρούσματα, δηλαδή χωρίς γνωστή επαφή.

Αλλα 15 διερευνώνται ακόμα.

Γνωστοποίησε επίσης ότι την Πέμπτη έλαβαν εξιτήριο η 38χρονη μητέρα καθώς και το παιδί της που νοσηλεύονταν στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού παρουσιάστηκε και σε εργαζόμενο της ΕΡΤ και συγκεκριμένα στο τμήμα ροής στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Άμεσα η διοίκηση της εταιρείας ήλθε σε επαφή με τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Τον πρώτο ασθενή που διαγνώστηκε με κορονοϊό ανακοίνωσε και η διοίκηση της Καθημερινής. Πρόκειται για εργαζόμενο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, του οποίου η κατάσταση της υγείας είναι καλή.

Σημειώνεται επίσης ότι η Ελλάδα από τα ξημερώματα μετρά το πρώτο θύμα κορονοϊού, καθώς ο 66χρονος Έλληνας που είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους και ήταν ο πρώτος ασθενής από το γκρουπ των προσκυνητών, πέθανε.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας ο άνδρας, ο οποίος είχε επιβαρυμένη υγεία καθώς παρουσίαζε υποκείμενα νοσήματα, είχε εισαχθεί σε Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020.

Το πρωί της 10ης Μαρτίου, παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις θεραπευτικές παρεμβάσεις που έγιναν, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15.

Πολίτες που ανησυχούν ότι πάσχουν από λοίμωξη του αναπνευστικού (πυρετό ή/και βήχα ή/και δύσπνοια) και ήρθαν σε επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή/και έχουν ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες χώρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ στο τηλ. 1135.

Προσοχή: Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία, εφημερεύοντα νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία κ.λπ. Ο ΕΟΔΥ θα μεριμνήσει για την διακομιδή τους σε νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού. Χρήσιμες πληροφορίες εδώ.

Popular in the Community