Αυστραλία: Επιστράτευσαν αστυνομικό ελικόπτερο για καλάσνικοφ, απεδείχθη μπονγκ

Ο συλληφθείς κρίθηκε προφυλακιστέος. Το πρόβλημά του στο δικαστήριο δεν θα είναι το σχήμα του μπονγκ αλλά το περιεχόμενό του.
.
.
Police

Αστυνομική επιχείρηση με τη συνδρομή ελικοπτέρου στήθηκε σε προάστιο του Σίδνεϊ για τη σύλληψη ενός άνδρα 50 ετών ο οποίος είχε στην κατοχή του όπλο τύπου Καλάσνικοφ (AK-47).

Όταν οι πάνοπλοι αστυνομικοί έφτασαν στον χώρο στάθμευσης που είχε αράξει ο 50χρονος είδα ότι το καλασνικοφ τελικά απεδείχθη μπονγκ (γυάλινη πίπα νερού) για το κάπνισμα κάνναβης, καπνού και άλλων φυτικών ουσιών.

Τον ύποπτο με το μπονγκ καλάσνικοφ κατέγραψαν οι κάμερες κλειστού κυκλώματος του πάρκινγκ. Ο 50χρονος συνελήφθη, όπως ανακοίνωσε η αστυνομικής διεύθυνση της Νέας Νότιας Ουαλίας, αναφέρει το BBC.

«Πραγματοποιήθηκε από την αστυνομία έρευνα σε όχημα, όπου βρέθηκε ύποπτο αντικείμενο , απομίμηση πυροβόλου τυφεκίου AK-47. Με τη συνδρομή ελικοπτέρου ο κάτοχος του εντοπίστηκε σε χώρο πρασίνου», ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο συλληφθείς κρίθηκε προφυλακιστέος και η εκδίκαση της υπόθεσής του ορίστηκε για τον Απρίλιο. Το πρόβλημά του στο δικαστήριο δεν θα είναι το σχήμα του μπονγκ αλλά το περιεχόμενό του.

Η νομοθεσία για τα ναρκωτικά της Νέας Ουαλίας προβλέπει ότι είναι αδίκημα η «πώληση, προμήθεια ή έκθεση προς πώληση ενός μπονγκ… ή των εξαρτημάτων του, ανεξάρτητα από το εάν [προορίζεται] να χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση απαγορευμένων ουσιών».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα