ΔΙΕΘΝΕΣ
21/11/2019 07:25 EET

Αυστραλία: Εθελοντές κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να περιθάλψουν τα πυρόπληκτα κοάλα (εικ

Εκτιμάται πως, μέχρι τα μέσα του αιώνα, τα κοάλα θα κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Reuters
Πυροσβέστης δίνει νερό σε ένα κοάλα.

Οι πυρκαγές στα δάση της Αυστραλίας έχουν εξολοθρεύσει περίπου τα μισά κοάλα που ζουν στην παράκτια περιοχή της Πολιτείας Νέα Νότια Ουαλία, σύμφωνα με τους ειδικούς. 

Αυτά που σώθηκαν, βρήκαν καταφύγιο σε κέντρα και σπίτια εθελοντών, οι οποίοι κάνουν τα πάντα για να τα προστατέψουν.

Getty Editorial
Περίθαλψη κοάλα στο Port Macquarie Koala Hospital 

Ο φιλοζωικός οργανισμός Koala Conservation Australia εκτιμά πως ο αριθμός των νεκρών κοάλα, από την προστατευόμενη περιοχή Lake Innes Nature Reserve, ανέρχεται στα 350, εφόσον τα 2/3 του οικοσυστήματός τους έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Οι εθελοντές του Port Macquarie Koala Hospital περιθάλπτουν 14 κοάλα, που μόλις έχουν σωθεί από την φονική πυρκαγιά. Τα ταΐζουν με φύλλα ευκαλύπτου και φροντίζουν τα τραυματά τους. 

Reuters
Ενα κοάλα δέχεται ιατρική βοήθεια από τους εθελοντές του Port Macquarie Koala Hospital.

«Εξετάζουμε κάθε μέρα όλα τα σημεία του σώματός τους (τα δόντια τους, τις πατούσες τους κτλ) για να εντοπίσουμε που ακριβώς νοιώθουν πόνο»  λέει η Αμάντα Γκόρντον, διευθύντρια του νοσοκομείου.

Προσθέτει ότι, στα μαρσιποφόρα ζώα, μερικά προβλήματα είναι δύσκολο να εντοπιστούν και αν κάτι δεν είναι φανερό, δεν μπορεί να θεραπευτεί.

Η Γκόρντον δουλεύει εδώ και 15 χρόνια στο νοσοκομείο.

Στην προσπάθεια περίθαλψης των κοάλα συμβάλλει και ένα ζευγάρι από την διπλανή πόλη, Ταρί.

Η Κριστίν και ο Πολ ΜακΛέοντ φιλοξενούν στο σπίτι τους πάνω από 20 κοάλα. Οπως αναφέρουν στο News.com.au, πολλά από αυτά φέρουν σοβαρά εγκαύματα στις πατούσες, στα αυτιά και στην μύτη τους. 

Τα κοάλα κατοικούν, συνήθως, σε δάση ευκαλύπτων στις ανατολικές πολιτείες τις Αυστραλίας και κατά μήκος των ακτών. Ζουν μέχρι και 20 χρόνια και κοιμούνται 18 ώρες την ημέρα. 

Η κλιματική αλλαγή «απειλεί» το φυσικό τους περιβάλλον. «Η αποψίλωση των δασών έχει μειώσει τις κατοικίσιμες περιοχές» αναφέρει ο Τζέιμς Τρεμέιν από το Συμβούλιο Προστασίας της Φύσης της Νέας Νότιας Ουαλίας.

chrissmith731 via Getty Images
Η κλιματική αλλαγή «απειλεί» τα κοάλα.

«Τα κοάλα κινδυνεύουν με εξαφάνιση αν οι θερμοκρασίες συνεχίσουν να αυξάνονται, με τον ίδιο ρυθμό, για τα επόμενα 20 με 30 χρόνια» τονίζει και προσθέτει ότι τόσο οι φωτιές όσο και οι υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν την θρεπτική αξία των ευκαλύπτων, της μοναδικής τροφής των κοάλα. 

Από την περασμένη Παρασκευή, οι φωτιές έχουν καταστρέψει περισσότερα από 3.300 τετραγωνικά μίλια δασικής έκτασης και βοσκοτόπων.

Η πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία της Αυστραλίας, η Νέα Νότια Ουαλία, κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης την Δευτέρα.

Τρεις άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από τις σφοδρές πυρκαγιές, 150 σπίτια έχουν καεί και η κατάσταση είναι ακόμα κρίσιμη. 

Πηγή: Huffpost UK 

 

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post