Αυστραλία: Νεκρός 16χρονος από πυρά αστυνομικών - Είχε μαχαιρώσει άγνωστο με κουζινομάχαιρο

Φαίνεται πως είχε ριζοσπαστικοποιηθεί και παρακολουθούσε σχετικό πρόγραμμα αντιμετώπισης ακραίων ιδεολογιών. Ωστόσο οι αρχές δεν χαρακτηρίζουν ακόμη την επίθεση ως "τρομοκρατική".
ImagePatch via Getty Images

Ένα 16χρονο αγόρι σκοτώθηκε από πυρά της αστυνομίας στην πρωτεύουσα της Δυτικής Αυστραλίας, Περθ, αφού μαχαίρωσε έναν άνδρα στην πλάτη με κουζινομάχαιρο.

Το αγόρι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο αλλά πέθανε. Το θύμα του, που δεν του ήταν γνωστό, φέρεται να είναι σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση.

Σύμφωνα με τις αρχές, υπήρχαν ενδείξεις ότι το αγόρι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί.

″Σε αυτό το στάδιο φαίνεται ότι έδρασε μόνος”, είπε ο πρωθυπουργός της Δυτικής Αυστραλίας Ρότζερ Κουκ, σύμφωνα με το ΒΒC.

Η αστυνομία στη Δυτική Αυστραλία είπε ότι έλαβε κλήση αργά το Σάββατο από τον έφηβο που τους προειδοποιούσε ότι σκόπευε να διαπράξει ”πράξεις βίας”.

Ο αστυνομικός επίτροπος Κολ Μπλάνς είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι μέσα σε λίγα λεπτά λήφθηκε άλλη μια κλήση έκτακτης ανάγκης που ειδοποίησε τους αστυνομικούς ότι ”ένας άνδρας με μαχαίρι έτρεχε γύρω από το χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων” στο Willetton, ένα νότιο προάστιο του Περθ.

Τρεις αστυνομικοί έφτασαν και βρήκαν έναν 16χρονο οπλισμένο με ένα μακρύ κουζινομάχαιρο.

Οι δύο πρώτοι αστυνομικοί ενεργοποίησαν τα taser τους, αλλά όταν ο έφηβος συνέχισε να πλησιάζει, ο τρίτος αξιωματικός πυροβόλησε μια φορά και σκότωσε τον 16χρονο, οπως είπε ο επίτροπος.

Ο έφηβος περιγράφεται από τις αρχές ως άτομο με ”σύνθετα ζητήματα” που είχε εμπλακεί για αρκετά χρόνια σε ένα πρόγραμμα κατά της ριζοσπαστικοποίησης που αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση των εξτρεμιστικών ιδεολογιών.

Ο Επίτροπος Μπλανς είπε ότι το περιστατικό είχε τα ”χαρακτηριστικά” τρομοκρατίας, αλλά δεν το χαρακτήρισε ως τρομοκρατική επίθεση σε αυτό το στάδιο.

Ευχαρίστησε επίσης τα μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας που ανησυχούσαν για τη συμπεριφορά του δράστη πριν από το συμβάν και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Πηγή: BBC

Δημοφιλή