Αφαιρέθηκε από τον Χάρβεϊ Γουάινσταιν ο τίτλος του Διοικητή του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας

Αυτός είναι ο δεύτερος τίτλος τιμής που του αφαιρείται μετά από αυτόν του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου (British Film Institute), που του είχε απονεμηθεί το 2002.
Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν με τον αδερφό του Μπομπ και τον Γενικό Πρόξενο της Βρετανίας στη Νέα Υόρκη, το 2004.
Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν με τον αδερφό του Μπομπ και τον Γενικό Πρόξενο της Βρετανίας στη Νέα Υόρκη, το 2004.

Με επίσημη ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα του βρετανικού κράτους The Gazette, αφαιρέθηκε από τον γνωστό αμερικανό παραγωγό ταινιών, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, ο τίτλος του Διοικητή Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας ( Commander of the Order of the British Empire), που του είχε απνεμηθεί από την Βασίλισσα Ελισάβετ το 2004, μετά την καταδίκη του για βιασμό και σεξουαλική επίθεση.

Η απόφαση ελήφθη σε μια πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμής, η οποία είναι ανεξάρτητη αρχή από την κυβέρνηση.

Τον Μάρτιο του 2020, ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν καταδικάστηκε σε φυλάκιση 23 ετών, μετά από έρευνα των New York Times τον Οκτώβριο του 2017, η οποία δημοσίευσε κατηγορίες από πολλές γυναίκες, σύμφωνα με τις οποίες, ο 68χρονος παραγωγός τις είχε κακοποιήσει ή παρενοχλήσει.

Αυτός είναι ο δεύτερος τίτλος τιμής που αφαιρείται από τον αμερικανό παραγωγό, μετά από αυτόν του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου (British Film Institute), που του είχε απονεμηθεί το 2002.

Πηγή: BBC