Ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκισης

Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι ο Γουαϊνστάιν θα πρέπει να λάβει τη μέγιστη δυνατή ποινή.
Ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκισης.
Ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκισης.
ASSOCIATED PRESS

Ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν καταδικάστηκε σήμερα, Τετάρτη από τον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου Τζέιμς Μπερκ σε 23 χρόνια φυλάκισης, με κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό τρίτου βαθμού και θα καταγραφεί ως δράστης σεξουαλικών αδικημάτων.

Ο 67χρονος Γουαϊνστάιν εμφανίστηκε στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης σε αναπηρικό αμαξίδιο. Λίγο πριν ανακοινωθεί η τελική απόφαση, ο διάσημος παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών απευθύνθηκε ενώπιον της δικαστικής αίθουσας του Μανχάταν, λέγοντας ότι «είχε βαθιές τύψεις», όμως ήταν «μπερδεμένος» για το τι συνέβη με τα σχόλια που προήλθαν από το κίνημα #MeToo.

Οι δικηγόροι του Γουαϊνστάιν είχαν ασκήσει έφεση για επιείκεια, επιμένοντας ότι ακόμα και η πιο μικρή ποινή των πέντε ετών, θα μπορούσε να είναι «ισόβια ποινή» για εκείνον. Ωστόσο οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι ο Γουαϊνστάιν θα πρέπει να λάβει τη μέγιστη δυνατή ποινή, δεδομένης μιας ζωής από κακοποιήσεις και παρενοχλήσεις σε γυναίκες στο χώρο της ψυχαγωγίας.

Ενας μεγάλος αριθμός γυναικών μίλησε δημόσια για την τραυματική του εμπειρία με τον παραγωγό και υπήρξαν πολλές κατηγορίες, από τον Οκτώβριο του 2017.

Ο Γουαϊνστάιν αρνήθηκε αυτές τις κατηγορίες, όμως τελικά οδηγήθηκε στα δικαστήρια.

Πηγή: BBC