ΔΙΕΘΝΕΣ
17/05/2019 12:07 EEST | Updated 17/05/2019 12:12 EEST

Άφησε μαθητή να φάει στην καφετέρια του σχολείου χωρίς να πληρώσει - Αμέσως μετά, απολύθηκε

Της είπαν ότι αυτό που έκανε θεωρείται κλοπή.

Instagram

Μια γυναίκα που δουλεύει στην καφετέρια του λυκείου του Χάμσαϊρ, στις ΗΠΑ, άφησε μαθητή να βάλει φαγητό στο δίσκο του, χωρίς να πληρώσει και μετά από μια εβδομάδα, της ανακοίνωσαν την απόλυσή της.

Η Μπόνι Κίμπαλ, δήλωσε στο CNN, πως είχε ζητήσει από το παιδί να πληρώσει για το φαγητό την επόμενη μέρα. Γνώριζε τους γονείς του παιδιού από τότε που ήταν παιδιά και ήταν σίγουρη πως θα πλήρωναν το 8 δολάρια που κόστιζε το φαγητό, όπως και έγινε.

Μια εβδομάδα αργότερα όμως, ο διαχειριστής της καφετέρια του σχολείου, Café Services,  την απέλυσε λέγοντάς της πως αυτό που έκανε θεωρείται κλοπή.

Το CNN δημοσίευσε την επιστολή με την απόλυση της όπου την κατηγορούν πως παραβίασε την πολιτική του σχολείου.

«Στις 28 Μαρτίου ένας τοπικός διευθυντής βρισκόταν στο σημείο και είδε τον μαθητή  να περνάει πολλές φορές από το ταμείο με πολλά είδη τροφίμων που δεν χρεώσατε. Αυτό παραβιάζει αυστηρά τις διαδικασίες της καφετέριας και τη πολιτική του σχολείου για τα δωρεάν γεύματα», έγραφε η επιστολή.

Ο Τζέιμι Μάθσον, επικεφαλής του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού για την Café Services, δήλωσε πως ο φοιτητής δεν θα είχε φύγει χωρίς γεύμα.

«Ο μαθητής είχε ήδη πάρει κάποιο μεσημεριανό γεύμα. Γενικά οι φοιτητές που έρχονται στο εστιατόριο χωρίς χρήματα, του δίνεται δωρεάν κάποιο σάντουτις με συνοδευτικά φρούτων και γάλα. Αν η υπάλληλος είχε ακολουθήσει αυτήν την διαδικασία δε θα είχε απολυθεί».

«Δεν μπορούμε να πούμε παραπάνω λεπτομέρειες για την πολιτική που ακολουθούμε αλλά είμαστε περήφανοι για την δυνατότητά μας να μπορούμε να προσφέρουμε δωρεάν γεύματα στους μαθητές του σχολείου».

Η Κίμπαλ εργαζόταν στο γυμνάσιο της περιοχής για τεσσεράμισι χρόνια. Όπως δήλωσε η ίδια, άλλοι δύο υπάλληλοι παραιτήθηκαν από την καφετέρια ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόλυσή της.

Το CNN επικοινώνησε με το σχολείο σχετικά με το θέμα αλλά αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.

Πηγή: CNN

Sponsored Post